Ovako će izgledati koncertna arena u vrijeme korone

Velika Britanija, tačnije Newcastle, ovog ljeta postaće bogatiji za koncertni prostor - u kojem je uključena fizička distanca među ljudima, što je osnovna preporuka za suzbijanje pandemije korona virusa. The Virgin Money Unity Arena imat će kapacitet od 2.500 ljudi, a otvara se 7. jula.

Svijet 04.07.2020 | 09:51
Ovako će izgledati koncertna arena u vrijeme korone

Kako piše magazin Kerrang, ovo će biti multifunkcionalni prostor, na kojem će se održavati koncerti, DJ setovi, događaji porodične prirode, gdje će publika moći konzumirati i hranu i piće - sve uz obaveznu fizičku distancu.

Obavezan razmak između grupa ljudi biće dva metra, a do svog mjesta koje će ranije morati rezervisati dolaziće se automobilima. U areni će biti uključeni i jednosmjerni toaletni sistem, sredstva za dezinfekciju ruku - a nošenje maski će biti obavezno.

"Budući da su svi koncerti odgođeni za drugi dio godine, sve dvorane zatvorene, odlučili smo se na ovaj potez", kazao je Steve Davis - direktor SSD Concerts organizacije, koja je najavila velika imena na otvaranju prostora. 

"Tokom ovih vremena ne možemo živjeti bez muzike, tako da smo se bavili mišlju kako da vratimo muziku Britancima - na siguran i odgovoran način. Pomagali smo DJ-evima kada su streamali muziku preko društvenih mreža, sada idemo korak dalje", rekao je.

Kulturne institucije Newcastlea su podržale ovu ideju, shvativši koliko je pandemija pogodila muzičku industriju.

Na ovaj način publika će moći da uživa u muzici na siguran i bezbjedan način, a lokalne vlasti pozdravile su ideju kao kreativan način da se muzika vrati tamo gdje joj je i mjesto, na bine, navodi Kerrang.  

(N1)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

STRASNO

04.07.2020 11:33

E nebi ja tu otisa kad bi mi otac i mati pjevali. Budalastinje u PM

ODGOVORITE
Name

Крко

05.07.2020 03:43

Шта год покушавали импровизовати, дошао је крај и овој врсти којекаквих кркања. Вала, још се само моја покојна баба није била ухватила микрофона! Ко је зарадио, то му је, а сад ће да се види ко је пјевао из љубави, а ко због милиона.

ODGOVORITE