Станић: Фонд пријети здравственим установама

- Пријетње Фонда здравственог осигурања РС да ће прекинути финансирање здравственим установама у Републици Српској су недопустиве и могу довести до угрожавања живота и здравља осигураника, рекао је данас предсједник Одбора за здравство СДС др Слободан Станић.

Република Српска 03.07.2020 | 13:07
Станић: Фонд пријети здравственим установама

Он је казао да је скандалозни допис који је из Фонда упућен здравственим установама у коме се пријети укидањем финансирања уколико се не пређе на нови систем преноса података, доказ да се ова институција преко здравствених установа покушава обрачунати са фирмом коју су они ангажовали на изради  првобитног софвера Интегралног здравственог информационог система РС.

„При томе здравствене установе нису уговарале ни прву, ни другу варијанту софтвера, а Фонд од њих тражи да оне разријеше питање преноса података са старог на нови систем. Поготово су недопустиве пријетње које су наведене у допису међу  којима су пријетње кривичним пријавама, заустављањем финансирања и раскидом уговора“, казао је Станић.

Подсјетио је да је Фонд обећао да ће првобитни софтвер, који би омогућио електронске рецепте, картоне и упутнице профункционисати до краја 2012. 

Додаје да је та прича стављена по страни па је уназад двије године кренула израда новог информационог систем који је незнатно измјењен у односу на претходни. 

„Или смо раније платили нешто што нисмо добили, или сада купујемо нешто што већ имамо“,  поручио је Станић.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Тацно

03.07.2020 11:19

Криминална секта је то....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леа

03.07.2020 11:29

Од тог Фонда никад ниста нисам добила када су ми констатовали дијагнозу да имам рак. Све сам плаћала . У Бг сам морала да носим калупе послије операције на WМА да ми утврсе који тип имам Нон Хоцкинса. А то је костало 2500 км. Поднијела сам захтјев да ми исплате и одбили су ме.Рекли су ми да само имам право на перику. Фуууууј!Све ми се гади

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ејј

03.07.2020 17:48

Нажалост, ишли сте по приватним клиникама

Name

МАРИЈА

03.07.2020 11:31

Браво докторе! Да је среће да имамо још таквих као што сте Ви!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

03.07.2020 12:26

Епидемија , пуно заразених здравствени радници борци на првој линији фронта . Преморени у страху да вирус не однесу куци старим родитељима дјеци својој . И у таковој ситуацији некоме падне на памет да им птијети да це остати без примања зато сто директори неце да им купе неки софтвер од некога да би тај неко профитирао . Боље да су оних 10 милиона марака које су потросили да им плате по 1000км бонуса дали одмах власнику тог софтвера нека носи дјаво га одњео него да сада пријете и уцјењују ради нецијег софтвера . И у доба пандемије мјењати софтвер каква је то глупост . Не лијеци софтвер људе од цороне .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

03.07.2020 13:05

Станицу вала доста је и тебе. Ајде ради несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечити опозиционар

03.07.2020 13:13

Власт на челу са фукарама, секташи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.07.2020 13:31

И раније смо платили и сада опет плацамо. Тако је у свим јавним установама. Информатицки сектор у мојој фирми води градјевинац, а уз то и недозрели балавац. База је неколико пута купована, преправљана, а никад из ње ниси добио корисну информацију. Једино се један правник досјетио да саље привредним субјектима опомене и условљава их некаквим роковима. Бозе, смилуј се овом напаценом народу и дрзави!

ОДГОВОРИТЕ