Влада усвојила нове мјере за сузбијање короне

Влада Србије данас је на предлог Кризног штаба за сузбијање корона вируса донела четири нове мере у циљу спречавања ширења вируса корона и заштите здравља грађана.

Србија 03.07.2020 | 11:57
Влада усвојила нове мјере за сузбијање короне

Нове мере односе се на Град Београд, имајући у виду специфичности епидемиолошке ситуације.  

Ограничава се рад свих угоститељских објеката и ноћних клубова, без изузетка, у времену од 23 часа до 6 часова наредног дана.

Маска обавезна на овим местима

У свим затвореним просторима, без изузетка, обавезно је ношење заштитних маски, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара. Такође, обавезно је ношење заштитних маски у јавном градском и приградском превозу и у међуградском превозу.

За непоштовање мере обавезног ношења заштитне маске у јавном превозу или у затвореном простору, прописана је казна у износу од 5.000 динара, за свако физичко лице које буде кршило ову меру. Влада је такође донела одлуку да се забрањују окупљања на јавним местима у затвореном простору за више од 100 људи, а на отвореном простору за више од 500 људи.

Приликом било каквих окупљања на затвореном или отвореном простору неопходно је поштовати физичку дистанцу од 1,5 метара.

Све мере за Град Београд важе у периоду од наредне две седмице, односно до 18. јула 2020. године. Влада Србије још једном апелује на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ђорђе

03.07.2020 10:02

Не знам јел вирус ослабио, али зивци јесу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

03.07.2020 10:03

Сад ће и ови наши...само да прођу избори у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ