Vlada usvojila nove mjere za suzbijanje korone

Vlada Srbije danas je na predlog Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa donela četiri nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana.

Srbija 03.07.2020 | 11:57
Vlada usvojila nove mjere za suzbijanje korone

Nove mere odnose se na Grad Beograd, imajući u vidu specifičnosti epidemiološke situacije.  

Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23 časa do 6 časova narednog dana.

Maska obavezna na ovim mestima

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru. Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi.

Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine. Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Đorđe

03.07.2020 12:02

Ne znam jel virus oslabio, ali zivci jesu!

ODGOVORITE
Name

Skeptik

03.07.2020 12:03

Sad će i ovi naši...samo da prođu izbori u Hrvatskoj.

ODGOVORITE