Неколико туриста заражено у Пули и Задру

Државни секретар у Министарству здравства Републике Хрватске Томислав Дулибић извијестио је у четвртак на сједници Владе о неколико случајева заражених туриста у Пули и Задру истакавши да су сви епидемиолошки збринути и да нема даљег ширења вируса.

Регион 02.07.2020 | 19:16
Неколико туриста заражено у Пули и Задру

– Што се тиче туриста, имамо неколико случајева у Пули и Задру, сви су епидемиолошки обрађени, а с обзиром на укупан број туриста ради се о занемаривом броју – рекао је Дулибић. 

У посљедња 24 часа у Хрватској је забиљежен 81 новообољели, а као активна жаришта заразе Дулибић је издвојио Ђаково, гдје је зараза увезена с Косова, и Загреб, гдје је 48 новообољелих повезано с ноћним клубовима, наводи Хина.

У Ђакову епидемиолози су и даље на терену. Будући да се ради о великом броју особа епидемиолошка обрада и класификација контаката још трају.

У Задру нема нових случајева повезаних с тениским турниром, а у осталим жупанијама нема жаришта већ се ради о мањем броју појединачних случајева, рекао је.

Дулибић је поручио да попуштање епидемиолошких мјера значи повећану одговорност сваког грађанина за властито здравље и здравље других, те их позвао да остану максимално опрезни и одговорни.

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Свети Илија

02.07.2020 18:55

Само сензационализам! Па како се могу заразити цасне сестре или медицински радници тако могу и туристи, ако их има. Код нас их нема па смо етницки цисто заразени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

02.07.2020 19:12

Стално вам неко други увалио вирус. Сто се бламирате. Извјеставајте тацно и коректно о заразеним. Засто парцијално и покусавате народ заварати о броју заразени ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.07.2020 20:02

А ти знас ста је тацно? Ко извјестава тацно? Нас институт мозда? Не лупај, свега ти?