Nekoliko turista zaraženo u Puli i Zadru

Državni sekretar u Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske Tomislav Dulibić izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade o nekoliko slučajeva zaraženih turista u Puli i Zadru istakavši da su svi epidemiološki zbrinuti i da nema daljeg širenja virusa.

Region 02.07.2020 | 19:16
Nekoliko turista zaraženo u Puli i Zadru

– Što se tiče turista, imamo nekoliko slučajeva u Puli i Zadru, svi su epidemiološki obrađeni, a s obzirom na ukupan broj turista radi se o zanemarivom broju – rekao je Dulibić. 

U posljednja 24 časa u Hrvatskoj je zabilježen 81 novooboljeli, a kao aktivna žarišta zaraze Dulibić je izdvojio Đakovo, gdje je zaraza uvezena s Kosova, i Zagreb, gdje je 48 novooboljelih povezano s noćnim klubovima, navodi Hina.

U Đakovu epidemiolozi su i dalje na terenu. Budući da se radi o velikom broju osoba epidemiološka obrada i klasifikacija kontakata još traju.

U Zadru nema novih slučajeva povezanih s teniskim turnirom, a u ostalim županijama nema žarišta već se radi o manjem broju pojedinačnih slučajeva, rekao je.

Dulibić je poručio da popuštanje epidemioloških mjera znači povećanu odgovornost svakog građanina za vlastito zdravlje i zdravlje drugih, te ih pozvao da ostanu maksimalno oprezni i odgovorni.

(Fena)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sveti Ilija

02.07.2020 18:55

Samo senzacionalizam! Pa kako se mogu zaraziti casne sestre ili medicinski radnici tako mogu i turisti, ako ih ima. Kod nas ih nema pa smo etnicki cisto zarazeni.

ODGOVORITE
Name

As

02.07.2020 19:12

Stalno vam neko drugi uvalio virus. Sto se blamirate. Izvjestavajte tacno i korektno o zarazenim. Zasto parcijalno i pokusavate narod zavarati o broju zarazeni ?

ODGOVORITE
Name

Re

02.07.2020 20:02

A ti znas sta je tacno? Ko izvjestava tacno? Nas institut mozda? Ne lupaj, svega ti?