Вуковић: У градске општине уложено преко 3 милиона КМ

Кредитним средствима у износу од преко 3 милиона марака, град Источно Сарајево је у протеклом периоду финансирао и суфинанасирао 20 инфраструктурних пројеката у свих шест градских општина, а планови су амбициозни и за наредни период.

Република Српска 02.07.2020 | 18:26
Вуковић: У градске општине уложено преко 3 милиона КМ

Градоначеник Источног Сарајева Ненад Вуковић тврди да град равномјерно финанасира свих шест градских општина. Каже да је у општини Соколац улагано у саобраћајну инфраструктуру, да су санирани спортски терени за одржавање МОСИ игара, те да је дио новчаних средстава одвојен и за Водоводно предузеће "Врело Биоштице".

Општина Источни Стари Град добила је нови Ватрогасни дом и Полицијску станицу на Требевићу.

"У општини Источно Ново Сарајево реализујемо пројекат реконструкције стадиона "Славија" и помажемо Митрополији Дабробосанској у ревитализацији објекта у "Алеји старосједилаца". Што се тиче општине Источна Илиџа, већински смо финанасирали саобраћајну инфраструктуру и издвојли средства за куповину земљишта за изградњу зграде Гимназије, док смо се у Трнову бавили санацијом депоније на Крупачким стијенама, која је била дугогодишњи проблем становништву двије општине", истиче Вуковић и додаје да су у току финални радови на реконструкцији зграде Културног центра у Општини Пале, те да ће за неколико дана бити потписан уговор о изградњи атлетске стазе на паљанском стадиону.

"Атлетска стаза ће бити од велике користи многима. Служиће Факултету Физичког васпитања и спорта за провођење наставе, спортским клубовима али и рекреативцима. Задовољни смо што коначно долазимо и до овог спортског објекта".

У протеклом периоду град је из буџета издвојио и преко 400 хиљада марака за пројекат видео надзора за безбједније Источно Сарајево, који је у Словенији оцијењен као један од најбољих пројеката та безбједност грађана.

"Мислим да смо Полицијској Управи Источно Сарајево омогућили да постиже боље резултате", оцијенио је Вуковић и најавио да ће Град и у овој години издвојити одређена средства за доградњу система видео надзора у ноћним условима.

Градоначелник наглашава да град много улаже и у туризам и промоцију града, те да су то препознали и организатори спортских манифестација, па ће тако и ове године Бициклистичка трка кроз Србију кренути из Источног Сарајева.

"Потрудићемо се да будемо добри домаћини као што смо били и прошле године. Ми кроз ту трку повезујемо спорт и здравље са акцентом на маркетниг и туризам. Бициклисити трку почињу на Јахорини а завршавају у Новом Саду, граду са којим смо у братским односима и сталном контакту", рекао је Вуковић.

Источно Сарајево ће ове године по први пут бити и домаћин финалног такмичења "Ритам Европе" који великом броју младих људи пружа прилику да се искажу кроз плесне и музичке способности. 

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

И Сарајево

02.07.2020 16:39

Свака част за онај брзо изградјени паркинг на Добрињи бар имам гдје паркират када подјем на кафу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

02.07.2020 17:35

Чуј Соколац градска општина?!!! Ја који сам сарајлија не могу да не коментарисем , ал Соколац који је удаљен 80 км од Сарајева , Трново 35 км .......је заиста пљување нас прави сарајлија срба и чисто исмијавање. Комплетно Сарајево је у Федерацији, планине називати градом и то Сарајевом је смијурија. Ајд Лукавица ето, ал остали нема везе с цивилизацијом и урбаним а не велеградом. Вуковић од Фоче иначе је адекватна личност да заступа Романију итд.....Господе сачуван нас

Name

ИстоцноСарајлија

02.07.2020 21:01

Ненад Вуковиц је наозбиљнији кандидат за градонацелника и једини који мозе парирати Љубиси Цосицу, сто не знаци и побиједити га, али свакако бити неко, ко има сансу да уз искрену и максималну подрску своје партије и коалиционих партнера, понови мандат. Но, сагледавајуци стање у опстинским одборима вецине политицких субјеката који би требали носити Вуковица до побједе, сагледавајуци ликове и дијела особа које воде исте те одборе, долази се до једноставног закљуцка да индивидуални квалитети актуелног нацелника, неце бити довољан адут за најсретнији епилог локалних избора, за ниво избора градонацелника Истоцног Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана Плава

02.07.2020 22:21

Укинути тзв. Скупштину града, легло отпалих слонова, ухљебљење за попушене политичаре. Све дифовци и слични мудраци. Ћена у 1.реду.Бљак.