Vuković: U gradske opštine uloženo preko 3 miliona KM

Kreditnim sredstvima u iznosu od preko 3 miliona maraka, grad Istočno Sarajevo je u proteklom periodu finansirao i sufinanasirao 20 infrastrukturnih projekata u svih šest gradskih opština, a planovi su ambiciozni i za naredni period.

Republika Srpska 02.07.2020 | 18:26
Vuković: U gradske opštine uloženo preko 3 miliona KM

Gradonačenik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković tvrdi da grad ravnomjerno finanasira svih šest gradskih opština. Kaže da je u opštini Sokolac ulagano u saobraćajnu infrastrukturu, da su sanirani sportski tereni za održavanje MOSI igara, te da je dio novčanih sredstava odvojen i za Vodovodno preduzeće "Vrelo Bioštice".

Opština Istočni Stari Grad dobila je novi Vatrogasni dom i Policijsku stanicu na Trebeviću.

"U opštini Istočno Novo Sarajevo realizujemo projekat rekonstrukcije stadiona "Slavija" i pomažemo Mitropoliji Dabrobosanskoj u revitalizaciji objekta u "Aleji starosjedilaca". Što se tiče opštine Istočna Ilidža, većinski smo finanasirali saobraćajnu infrastrukturu i izdvojli sredstva za kupovinu zemljišta za izgradnju zgrade Gimnazije, dok smo se u Trnovu bavili sanacijom deponije na Krupačkim stijenama, koja je bila dugogodišnji problem stanovništvu dvije opštine", ističe Vuković i dodaje da su u toku finalni radovi na rekonstrukciji zgrade Kulturnog centra u Opštini Pale, te da će za nekoliko dana biti potpisan ugovor o izgradnji atletske staze na paljanskom stadionu.

"Atletska staza će biti od velike koristi mnogima. Služiće Fakultetu Fizičkog vaspitanja i sporta za provođenje nastave, sportskim klubovima ali i rekreativcima. Zadovoljni smo što konačno dolazimo i do ovog sportskog objekta".

U proteklom periodu grad je iz budžeta izdvojio i preko 400 hiljada maraka za projekat video nadzora za bezbjednije Istočno Sarajevo, koji je u Sloveniji ocijenjen kao jedan od najboljih projekata ta bezbjednost građana.

"Mislim da smo Policijskoj Upravi Istočno Sarajevo omogućili da postiže bolje rezultate", ocijenio je Vuković i najavio da će Grad i u ovoj godini izdvojiti određena sredstva za dogradnju sistema video nadzora u noćnim uslovima.

Gradonačelnik naglašava da grad mnogo ulaže i u turizam i promociju grada, te da su to prepoznali i organizatori sportskih manifestacija, pa će tako i ove godine Biciklistička trka kroz Srbiju krenuti iz Istočnog Sarajeva.

"Potrudićemo se da budemo dobri domaćini kao što smo bili i prošle godine. Mi kroz tu trku povezujemo sport i zdravlje sa akcentom na marketnig i turizam. Biciklisiti trku počinju na Jahorini a završavaju u Novom Sadu, gradu sa kojim smo u bratskim odnosima i stalnom kontaktu", rekao je Vuković.

Istočno Sarajevo će ove godine po prvi put biti i domaćin finalnog takmičenja "Ritam Evrope" koji velikom broju mladih ljudi pruža priliku da se iskažu kroz plesne i muzičke sposobnosti. 

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

I Sarajevo

02.07.2020 16:39

Svaka čast za onaj brzo izgradjeni parking na Dobrinji bar imam gdje parkirat kada podjem na kafu

ODGOVORITE
Name

Lazar

02.07.2020 17:35

Čuj Sokolac gradska opština?!!! Ja koji sam sarajlija ne mogu da ne komentarisem , al Sokolac koji je udaljen 80 km od Sarajeva , Trnovo 35 km .......je zaista pljuvanje nas pravi sarajlija srba i čisto ismijavanje. Kompletno Sarajevo je u Federaciji, planine nazivati gradom i to Sarajevom je smijurija. Ajd Lukavica eto, al ostali nema veze s civilizacijom i urbanim a ne velegradom. Vuković od Foče inače je adekvatna ličnost da zastupa Romaniju itd.....Gospode sačuvan nas

Name

IstocnoSarajlija

02.07.2020 21:01

Nenad Vukovic je naozbiljniji kandidat za gradonacelnika i jedini koji moze parirati Ljubisi Cosicu, sto ne znaci i pobijediti ga, ali svakako biti neko, ko ima sansu da uz iskrenu i maksimalnu podrsku svoje partije i koalicionih partnera, ponovi mandat. No, sagledavajuci stanje u opstinskim odborima vecine politickih subjekata koji bi trebali nositi Vukovica do pobjede, sagledavajuci likove i dijela osoba koje vode iste te odbore, dolazi se do jednostavnog zakljucka da individualni kvaliteti aktuelnog nacelnika, nece biti dovoljan adut za najsretniji epilog lokalnih izbora, za nivo izbora gradonacelnika Istocnog Sarajeva.

ODGOVORITE
Name

Biljana Plava

02.07.2020 22:21

Ukinuti tzv. Skupštinu grada, leglo otpalih slonova, uhljebljenje za popušene političare. Sve difovci i slični mudraci. Ćena u 1.redu.Bljak.