Породица криви тужилаштво да прикривају доказе

Чланови породице и пријатељи убијеног Александра Пантића и данас су организовали мирни протест испред зграде Окружног суда у Бијељини. Након ослобађајуће пресуде за Марка Зарића и Петра Бујиновића, породица је окривила тужилаштво да је прикривало доказе. Нерегуларности у истрази и раду тужилаштва и полиције, потврдио је и суд у пресуди, тврде чланови породице.

Република Српска 01.07.2020 | 19:30
Породица криви тужилаштво да прикривају доказе

Судско вијеће је утврдило да је једина неоспорно утврђена чињеница то да је Александар Пантић лишен живота, наводи његова сестра Данијела Пантић након увида у пресуду. Све остало што је тужилаштво требало да утврди – није утврђено у истрази која је трајала шест мјесеци, додаје сестра убијеног Пантића.

"У писменој пресуди је детаљно објашњено због чега је дошло до ослобађајуће пресуде. Судско вијеће је детаљно образложило своју одлуку тиме да сам текст оптужнице није писан у складу са законом, односно изостало је навођење чланова закона и то истих оних чланова за које је мени тужилац тврдила да то у нашем закону не постоји.

Судско вијеће је своју одлуку образложило и тиме да се материјални докази који су изузети у току истраге не могу користити у судском спору јер их полиција није изузимала на законом дозвољен начин. Што се тиче материјалних доказа против другог оптуженог, судско вијеће није могло да се изјасно о вјеродостојности тих доказа јер их тужилаштво није ни изводило пред судом.

Судско вијеће је само констатовало коментар адвоката одбране да због недостатка доказа његов клијент треба да буде ослобођен оптужби. Судско вијеће је констатовало и да је 27 свједока испричало више од 30 верзија истог догађаја, неки и по више пута различите верзије."

Данијела Пантић каже да ће њена породица остати истрајна у даљој правној борби како би убице биле кажњене, а не награђене.

"Ослобађајућа пресуда је само посљедица свега онога што је довело до ослобађајуће пресуде. Значи истраге и судског процеса. Мјесецима смо упозоравали да је могуће да дође до овог сценарија јер смо видјели на суду шта се износи. Писмено смо се обраћали тужилаштву више пута и нисмо добијали одговоре, грубо смо одбијани. Судско вијеће је потврдило све оно што смо ми рекли и додало још неке ствари које су од нас скриване".

Александар Пантић, убијен је 15. септембра 2018. године на паркингу хотела "Свети Стефан" у Дворовима у тучи навијачких група "Црвене Звезде" и "Партизана".

БН ТВ 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Гацо Форевер

01.07.2020 18:07

Треба позвати Карана да прогласи задес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Пан

01.07.2020 20:18

Колико сам чуо у Граду, данас је Тужилаштво изјавило жалбу, па ћемо даље видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

01.07.2020 20:34

Откуд вама право ДА ПИТАТЕ БИЛО СТА!! Ми смо рекли да је тако И ИМА ДА СЕ ПОСТУЈЕ!!! Назалост ал нам је тако у овој НАПАЦЕНОЈ ЗЕМЉИ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕНА

01.07.2020 21:33

Правдаааааааа за сва затаскана убиства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовин

02.07.2020 14:46

Да је тузиластво реаговало на вријеме до овога не би досло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛорД

03.07.2020 11:18

Подрска за породицу! ТИЦЕ СЕ СВИХ НАС, СУТРА НЕКО НАС МОЗЕ ДА СТРАДА, ЈЕР ОЦИГЛЕДНО ДА ЗАКОНИ НИСУ ИСТИ ЗА СВЕ!

ОДГОВОРИТЕ