СИПА ухапсила једну особу с црвене потјернице

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су у Стоцу лишили слободе једну особу, за којом је била расписана међународна потјерница  НЦБ Интерпола.

Босна и Херцеговина 01.07.2020 | 16:41
СИПА ухапсила једну особу с црвене потјернице

Надлежни органи Републике Хрватске расписали су за наведеном особом међународну потјерницу путем НЦБ Интерпола Загреб ради лишења слободе и изручења у Републику Хрватску због постојања основа сумње и довођења у везу са почињењем кривичних дјела криминално удруживање, утаја пореза или царине у саставу криминалног удружења и злоупотреба повјерења у привредном пословању у саставу криминалног удружења, прописаних Кривичним законом Републике Хрватске.

Наведена кривична дјела почињена су у периоду од 1.1.2017. до 31.12.2019. године на  подручју Републике Хрватске у Загребу, Великој Горици и Сплиту.

Предузимајући оперативно-тактичке мјере и радње, полицијски службеници СИПА-е лоцирали су поменуту особу у мјесту Попрати, опћина Столац, након чега је лишена слободе и приведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде.  Након што наведене активности буду окончане, особа лишена слободе бит ће предата Суду Босне и Херцеговине на даље поступање, саопштено је из СИПА-е.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар