SIPA uhapsila jednu osobu s crvene potjernice

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Stocu lišili slobode jednu osobu, za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica  NCB Interpola.

Bosna i Hercegovina 01.07.2020 | 16:41
SIPA uhapsila jednu osobu s crvene potjernice

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Krivičnim zakonom Republike Hrvatske.

Navedena krivična djela počinjena su u periodu od 1.1.2017. do 31.12.2019. godine na  području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenutu osobu u mjestu Poprati, općina Stolac, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.  Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, osoba lišena slobode bit će predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, saopšteno je iz SIPA-e.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar