Заражени директор болнице у тешком стању пребачен у БГ

Директор Опште болнице Нови Пазар Мехо Махмутовић, који је заражен корона вирусом, хитно је пребачен синоћ за Београд због погоршања здравственог стања.

Србија 01.07.2020 | 07:39
Заражени директор болнице у тешком стању пребачен у БГ

Махмутовићу се јуче нагло погоршало здравствено стање, а у питању су тешки срчани проблеми.

Иначе, Нови Пазар постао је највеће жариште у Србији гдје је забиљежен велики скок заражених, а међу њима и медицинско особље.

Министарство спољних послова БиХ данас је званично обавијестило Министарство спољних послова Србије да надлежне институције у нашој земљи разматрају могућност хитног слања двије медицинске екипе у Нови Пазар.

Такође и Влада ФБиХ јучер је на хитној, телефонској сједници усвојила информацију Федералног министарства здравства о потреби пружања помоћи здравственој установи на подручју Републике Србије - регија Санџак с циљем спречавања ширења вируса САРС-ЦоВ-2 који изазива ЦОВИД-19.

Делегација из Београда на челу са премијерком Аном Брнабић донијела је јуче медицинску помоћ Нови Пазар, али све је на крају прошло много бурније.

Делегацији коју су водили Брнабић и министар здравља Златибор Лончар у Пазару се придружио министар Расим Љајић. Њих троје су морали да се суоче са бројним питањима о удару короне на Пазар и Тутин, те чином окретања леђа од десетак локалних љекара и медицинских сестара.

(Клиx)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

?

01.07.2020 07:32

Ста це сад бити да Владиним првацима, које је јуце примио наведени директор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

01.07.2020 07:42

Ста сад, коме помазе окретање ледја?! Је ли мисле да це им Сарајево помоци? Па и они су до гусе у корони. И цему политика у свему овом?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.07.2020 09:17

Окретање ледја због непостовања радника, због давања лазних података о умрлим, о цутању о катастрофалном стању које траје вец 4 седмице како би се одрзали избор, због недостатка медицинске опреме и кадра. Никаква ту политика није у питању него голо презивљавање.

Name

Ана

01.07.2020 09:36

Па није им власт крива што су се опуштено понашали ,посебно , за бајрамске празнике .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ана

01.07.2020 10:04

У великој мјери није, али они увијек воле да криве другога. Није то само за бајрам и крајем марта су сједили испред оног кафица и пили кафу, она цувена слика је тад настала. Неце они да постују мјере Владе Србије, јер мисле нису Србија.

Name

Бране о'

01.07.2020 10:21

оуо

Name

ок

01.07.2020 15:13

Народ мора да води рацуна о себи и другима. Оцито да ови из раске области то нису постовали па су здравствени систем у Новом Пазару потпуно унистили. Сви у свијету се боре са овим проблемом .Ово није никаква новос али јест опомена да се тако немоземо понасати.

ОДГОВОРИТЕ