Zaraženi direktor bolnice u teškom stanju prebačen u BG

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović, koji je zaražen korona virusom, hitno je prebačen sinoć za Beograd zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Srbija 01.07.2020 | 07:39
Zaraženi direktor bolnice u teškom stanju prebačen u BG

Mahmutoviću se juče naglo pogoršalo zdravstveno stanje, a u pitanju su teški srčani problemi.

Inače, Novi Pazar postao je najveće žarište u Srbiji gdje je zabilježen veliki skok zaraženih, a među njima i medicinsko osoblje.

Ministarstvo spoljnih poslova BiH danas je zvanično obavijestilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da nadležne institucije u našoj zemlji razmatraju mogućnost hitnog slanja dvije medicinske ekipe u Novi Pazar.

Takođe i Vlada FBiH jučer je na hitnoj, telefonskoj sjednici usvojila informaciju Federalnog ministarstva zdravstva o potrebi pružanja pomoći zdravstvenoj ustanovi na području Republike Srbije - regija Sandžak s ciljem sprečavanja širenja virusa SARS-CoV-2 koji izaziva COVID-19.

Delegacija iz Beograda na čelu sa premijerkom Anom Brnabić donijela je juče medicinsku pomoć Novi Pazar, ali sve je na kraju prošlo mnogo burnije.

Delegaciji koju su vodili Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar u Pazaru se pridružio ministar Rasim Ljajić. Njih troje su morali da se suoče sa brojnim pitanjima o udaru korone na Pazar i Tutin, te činom okretanja leđa od desetak lokalnih ljekara i medicinskih sestara.

(Klix)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

?

01.07.2020 07:32

Sta ce sad biti da Vladinim prvacima, koje je juce primio navedeni direktor?

ODGOVORITE
Name

Pale

01.07.2020 07:42

Sta sad, kome pomaze okretanje ledja?! Je li misle da ce im Sarajevo pomoci? Pa i oni su do guse u koroni. I cemu politika u svemu ovom?!

ODGOVORITE
Name

Re

01.07.2020 09:17

Okretanje ledja zbog nepostovanja radnika, zbog davanja laznih podataka o umrlim, o cutanju o katastrofalnom stanju koje traje vec 4 sedmice kako bi se odrzali izbor, zbog nedostatka medicinske opreme i kadra. Nikakva tu politika nije u pitanju nego golo prezivljavanje.

Name

Ana

01.07.2020 09:36

Pa nije im vlast kriva što su se opušteno ponašali ,posebno , za bajramske praznike .

ODGOVORITE
Name

re ana

01.07.2020 10:04

U velikoj mjeri nije, ali oni uvijek vole da krive drugoga. Nije to samo za bajram i krajem marta su sjedili ispred onog kafica i pili kafu, ona cuvena slika je tad nastala. Nece oni da postuju mjere Vlade Srbije, jer misle nisu Srbija.

Name

Brane o'

01.07.2020 10:21

ouo

Name

ok

01.07.2020 15:13

Narod mora da vodi racuna o sebi i drugima. Ocito da ovi iz raske oblasti to nisu postovali pa su zdravstveni sistem u Novom Pazaru potpuno unistili. Svi u svijetu se bore sa ovim problemom .Ovo nije nikakva novos ali jest opomena da se tako nemozemo ponasati.

ODGOVORITE