САД дале "зелено свјетло" за сусрет БГ и ПР

Бијела кућа дала је "зелено светло" за нови сусрет представника Београда и Приштине у блиској будућности.

Србија 30.06.2020 | 21:41
САД дале "зелено свјетло" за сусрет БГ и ПР

До тога је дошло после отказивања састанка двије делегације који је био планиран за 27. јун у Вашингтону, јавља Глас Америке.

У разговору са активистима америчко-албанске заједнице, путем видео конференције, специјални представник за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел је прошле недеље, према наводима Мартина Вулаја, бившег директора Албанско-америчког националног савета, јасно ставио до знања да ова прилика не треба да се пропусти.

"Изразио је фрустрацију на неки начин. Постоји тај страх да би САД могле да осете фрустрацију цијелим процесом, да би он сам могао да добије друга задужења, уколико процијене да двије стране нису спремне за споразум. Дан послије видеоконференције са нашом групом, Гренел се састао са предсједником Трампом и тражио, а предсједник му је дао ''зелено светло'' да настави процес, као последњу шансу, ако могу да кажем", рекао је Вулај за албански сервис Гласа Америке.

Фокус састанка, као и раније, остају економска питања, али Вулај вјерује да би ови разговори могли да створе нову енергију, коју он види као корак према политицком решењу, наводи ВОА.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сенберац

01.07.2020 04:33

косовоје саставни дијо србије и то мора остати сила отме дрзаву и градове али стосе силом отме тосе памецу или силом и врати косово и метохија се мора вратит у уставни поредак србије тоје била србска земља и тоце остат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мија

01.07.2020 09:07

Друзе, да ли си ти икад ишао у школу, да ли си икад поред ње и прошао??? Ово је несхватљиво да људи у 21 Вјеку не могу да саставе једну просто проширену реченицу али зато имају интернет и коментаришу све јер све знају. Да сам на твом мјесту отишао бих на неколико часова српског језика и правописа. Помоћиће ти у даљем зивоту свакако, шкодити неће....