SAD dale "zeleno svjetlo" za susret BG i PR

Bijela kuća dala je "zeleno svetlo" za novi susret predstavnika Beograda i Prištine u bliskoj budućnosti.

Srbija 30.06.2020 | 21:41
SAD dale "zeleno svjetlo" za susret BG i PR

Do toga je došlo posle otkazivanja sastanka dvije delegacije koji je bio planiran za 27. jun u Vašingtonu, javlja Glas Amerike.

U razgovoru sa aktivistima američko-albanske zajednice, putem video konferencije, specijalni predstavnik za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel je prošle nedelje, prema navodima Martina Vulaja, bivšeg direktora Albansko-američkog nacionalnog saveta, jasno stavio do znanja da ova prilika ne treba da se propusti.

"Izrazio je frustraciju na neki način. Postoji taj strah da bi SAD mogle da osete frustraciju cijelim procesom, da bi on sam mogao da dobije druga zaduženja, ukoliko procijene da dvije strane nisu spremne za sporazum. Dan poslije videokonferencije sa našom grupom, Grenel se sastao sa predsjednikom Trampom i tražio, a predsjednik mu je dao ''zeleno svetlo'' da nastavi proces, kao poslednju šansu, ako mogu da kažem", rekao je Vulaj za albanski servis Glasa Amerike.

Fokus sastanka, kao i ranije, ostaju ekonomska pitanja, ali Vulaj vjeruje da bi ovi razgovori mogli da stvore novu energiju, koju on vidi kao korak prema politickom rešenju, navodi VOA.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

senberac

01.07.2020 04:33

kosovoje sastavni dijo srbije i to mora ostati sila otme drzavu i gradove ali stose silom otme tose pamecu ili silom i vrati kosovo i metohija se mora vratit u ustavni poredak srbije toje bila srbska zemlja i toce ostat

ODGOVORITE
Name

Mija

01.07.2020 09:07

Druze, da li si ti ikad išao u školu, da li si ikad pored nje i prošao??? Ovo je neshvatljivo da ljudi u 21 Vjeku ne mogu da sastave jednu prosto proširenu rečenicu ali zato imaju internet i komentarišu sve jer sve znaju. Da sam na tvom mjestu otišao bih na nekoliko časova srpskog jezika i pravopisa. Pomoćiće ti u daljem zivotu svakako, škoditi neće....