Отац осам година покушава да деложира ц́ерку из свог стана!

84-годишњи пољопривредник Петер Грунди, у пензији из Мелбурна у Аустралији вец́ осам година покушава избацити своју ц́ерку из свог стана, али упркос томе што је потрошио право мало богатство на правне таксе,у томе није успео.

Занимљивости 30.06.2020 | 16:43
Отац осам година покушава да деложира ц́ерку из свог стана!

Петер Грунди, пензионисани пољопривреднк из аустралијске државе Викторије, покушава да прода свој стан како би се могао уселити у дом за пензионере. Проблеми су почели када је Петер схватио да ће, након смрти супруге, морати да пређе да живи из своје куће на селу у старачки дом, те да му примања неће бити довољна да покрије трошкове па му једина могућност била да прода или изнајми свој стан.

Тако је Петеру настао проблем, сада он већ 8 година покушава да из стана избаци 49-годишња ц́ерку Катрину, док она чини све што је у њеној моц́и да га заустави.


Упркос свим напорима да је избаци из имовине, укључујуц́и и довођење пред суд, Катрина се није повукла и правни стручњаци кажу да је пензионер исцрпео готово све законске могуц́ности државе Аустралије.

"Држава Викторија нема више правних механизама за Петера да је избаце из стана - он ради све што може, али она и даље сваким даном у том стану а њему доноси један по један дан неправде" каже имовински адвокат Јамес Лавренце.

Катрина наводно каже да су јој родитељи поклонили стан у Мелбурну пре осам година, што је судија вец́ одбацила.Она је, наиме, уз помоћ адвоката успела да издејствује забрану продаје без да је Петер био упознат са тим. Такође Катрина је покушавла да докаже на суду да финансијски издржава оца, али још није доставила ниједан папир који би те тврдње поткрепио.

"Одрадила је правно веома паметну ствар. Она је толико бистра да је успела да превесла и мене и систем и да ми над станом успостави неку забрану за коју ја нисам ни био свестан да постоји "објашњава Петер.

84-годишњак је рекао новинарима да је до сада потрошио око 70.000 америчких долара (око 40.00 евра) покушавајуц́и да исели своју ц́ерку, а да не спомињемо 200.000 америчких долара у процењеним губицима од закупа, који су претрпели током последњих осам година које је могао да добије од подстанара.

Пошто је стан технички његова имовина, морао је и да плати све корпоративне таксе и порезе. Кетрина тврди да је и она учествовала, али није успела да пружи ниједан доказ за то.

"Сигуран сам да ми је одузела оно мало младости коју сам оставио у мени“,рекао је Петер Грунди  о својој дугогодишњој правној борби са ц́ерком.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар