Otac osam godina pokušava da deložira ćerku iz svog stana!

84-godišnji poljoprivrednik Peter Grundi, u penziji iz Melburna u Australiji već osam godina pokušava izbaciti svoju ćerku iz svog stana, ali uprkos tome što je potrošio pravo malo bogatstvo na pravne takse,u tome nije uspeo.

Zanimljivosti 30.06.2020 | 16:43
Otac osam godina pokušava da deložira ćerku iz svog stana!

Peter Grundi, penzionisani poljoprivrednk iz australijske države Viktorije, pokušava da proda svoj stan kako bi se mogao useliti u dom za penzionere. Problemi su počeli kada je Peter shvatio da će, nakon smrti supruge, morati da pređe da živi iz svoje kuće na selu u starački dom, te da mu primanja neće biti dovoljna da pokrije troškove pa mu jedina mogućnost bila da proda ili iznajmi svoj stan.

Tako je Peteru nastao problem, sada on već 8 godina pokušava da iz stana izbaci 49-godišnja ćerku Katrinu, dok ona čini sve što je u njenoj moći da ga zaustavi.


Uprkos svim naporima da je izbaci iz imovine, uključujući i dovođenje pred sud, Katrina se nije povukla i pravni stručnjaci kažu da je penzioner iscrpeo gotovo sve zakonske mogućnosti države Australije.

"Država Viktorija nema više pravnih mehanizama za Petera da je izbace iz stana - on radi sve što može, ali ona i dalje svakim danom u tom stanu a njemu donosi jedan po jedan dan nepravde" kaže imovinski advokat James Lavrence.

Katrina navodno kaže da su joj roditelji poklonili stan u Melburnu pre osam godina, što je sudija već odbacila.Ona je, naime, uz pomoć advokata uspela da izdejstvuje zabranu prodaje bez da je Peter bio upoznat sa tim. Takođe Katrina je pokušavla da dokaže na sudu da finansijski izdržava oca, ali još nije dostavila nijedan papir koji bi te tvrdnje potkrepio.

"Odradila je pravno veoma pametnu stvar. Ona je toliko bistra da je uspela da prevesla i mene i sistem i da mi nad stanom uspostavi neku zabranu za koju ja nisam ni bio svestan da postoji "objašnjava Peter.

84-godišnjak je rekao novinarima da je do sada potrošio oko 70.000 američkih dolara (oko 40.00 evra) pokušavajući da iseli svoju ćerku, a da ne spominjemo 200.000 američkih dolara u procenjenim gubicima od zakupa, koji su pretrpeli tokom poslednjih osam godina koje je mogao da dobije od podstanara.

Pošto je stan tehnički njegova imovina, morao je i da plati sve korporativne takse i poreze. Ketrina tvrdi da je i ona učestvovala, ali nije uspela da pruži nijedan dokaz za to.

"Siguran sam da mi je oduzela ono malo mladosti koju sam ostavio u meni“,rekao je Peter Grundi  o svojoj dugogodišnjoj pravnoj borbi sa ćerkom.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar