"Чувајте сјећање које вам је Жељка оставила" ВИДЕО

У бијељинском Центру за културу данас је одржана комеморација поводом смрти уредника, новинара и водитеља Жељке Спремо, која је након дуге и тешке болести преминула у 56. години.  Породица, пријатељи и многобројне колеге присуствовали су комеморацији уприличеној поводом прераног одласка једног од најдрагоцјенијих новинара у Републици Српској.

Република Српска 29.06.2020 | 17:11
"Чувајте сјећање које вам је Жељка оставила" ВИДЕО

Прераном смрћу Жељке Спремо бројне редакције остале су без свог родоначелника, колеге без једног од симбола професионалности и ненаметљивости, поручено је током комеморативног скупа.

Бројни телеграми саучешћа читани су у сјећање на новинара којег ће многи памтити по ријетко виђеној каријери, исписаној у свим новинарским жанровима.

Из Удружења новинара истакли су да су Жељкиним одласком остали без руководиоца који је и, опхрван болешћу, инсистирао на практичном његовању журналистичких вриједности и заложио препознатљиво и угледно име у идеју поновног активирања тог удружења.

Жељка Спремо је посљедње три године радила као уредник и водитељ на Бобар радију, а од ње су се опростиле бројне колеге.

“Људи умиру тек када их сви забораве и то је једина утјеха цијелој породици, јер Жељка је толико тога знала, хтјела, успјела, постала и остварила, да никад неће бити заборављена. Слободно гледајте уназад, слободно живите успомене, сјетите се њеног осмијеха, њених благих очију. Оживите њене ријечи и немојте дозволити да комад земље збрише њено постојање. Чувајте сјећања која вам је Жељка оставила, оживљавајте их. Јер људи попут ње се никад не заборављају, и зато, Жељо наша, буди нам и даље звијезда на небу и сијај за нас. Небо нек ти буде други дом и да никада више не осјетиш никакву бол. Почивај у миру”, рекла је Сњежана Бјелотомић, Жељкина колегиница са Бобар радија.

Жељка Спремо је прије 22 године била у екипи ентузијаста који су чинили прву екипу БН телевизије. Првог дана емитовања нашег програма, Жељка је прва поздравила гледаоце БН ТВ својим препознатљивим гласом и пуних десет година кроз различите садржаје давала печат нашој и њеној телевизији.

Горан, Нецо и Стефан су изгубили супругу и мајку. Ми у БН телевизији колегу и пријатеља. Памтићемо је као врсног професионалца, поузданог колегу и доброг човјека.

Сахрана Жељке Спремо одржаће се у уторак, у 14 часова, на старом гробљу у Пучилама код Бијељине.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сенберац

29.06.2020 21:19

некатије вјецна слава покојти дуси младаси

ОДГОВОРИТЕ