Иран издао налог за хапшење Доналда Трампа

Иран је издао налог за хапшење председника САД Доналда Трампа и још 30 особа због сумње да су умешани у напад на иранског генерала у Багдаду.

Свијет 29.06.2020 | 13:40
Иран издао налог за хапшење Доналда Трампа

Иран је затражио помоћ Интерпола за хапшење осумњичених, али Интерпол то није коментарисао.

Иако амерички председник није у опасности да заиста буде ухапшен, оптужба је пвећала напетост између Ирана и САД.

Тужилац је рекао да се Трамп и остали осумњичени терете за умешаност у напад у којем је 3. јануара убијен генерал Касем Солејмани у Багдаду.

Оптужени су за убиство и тероризам, рекао је Алкасимер, јавила је агенција ИСНА.

Идентитет оптужених се не наводи, осим америчког председника, а тужилац је рекао да ће Техеран наставити да га судски гони и по истеку председничког мандата.

У америчком нападу дроном код багдадског аеродрома убијени су Солејмани, заменик команданта ирачких милиција које подржава Иран и још пет особа.

Иран је узвратио нападом балистичким ракетама на америчке снаге у Ираку.

(Бета)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

сомеоне

29.06.2020 11:57

шта сад,хоће ли се трамп сам предати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

29.06.2020 12:57

Неће, нема у САД Тадића и Коштунице да га испоруче...

Name

Раде

29.06.2020 13:09

Неце се Трамп предати а плус и дрзава га стити као предсједника, али познавајуци Иранце. тј. бивсе Перзијанце неста небих био у кози Трамповим птомцима [дјеци унуцадима и цаки и цукунунуцадима] јер кад - тад УСА, као дрзава це престати да их стити 24/7, {рецимо данас нико у УСА не стити потомке бивсих предсједника [сада мртвих] Рузвелта, Никсона, Кенедија, Регана,..] а код Иранаца је крвна освета јако актуелна [рецимо јаца него на Косову или Црној Гори на Балкану и преноси се са кољена на кољено]

Name

Браво

29.06.2020 14:46

Тражити изручење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амер

29.06.2020 14:51

Па стварно ови Иранци нису у току. Амери по свијету могу да раде што им вршњак пожели, јер имају имунитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајде Раде

29.06.2020 14:51

не лупетај. Иран нема легитимни резим, никад није изабран, силом досао на власт, диктатура, знаци самим тим цитав резим је криминалан и да је нормално неког реда у свијету, да су свјетске силе све демократске и слозне, да је УН орган какав није или да постоји други неки орган, да нема прејаких играца који стите овакве резиме као у Ирану, Сирији, С. Кореји, Мадуро, они би били ухапсени, исто бива као и нормални градјанин који кад несто прекрси. Који Нијемац се кад осветио коме за ww2? Прицас празне прице, Раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хојрат

29.06.2020 16:27

Какве су ово небулозе, па Трамп се прије који дан на сва звона хвалио, како је он заслужан,да је рокнуо Суљеманија а сад лафо Иран као нешто сконтао. Ово неки циркус, неки Схоw за масе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

30.06.2020 04:56

Сви режими су исти,у својој неспособности и немоћи они би сада хапсили Предсједника САД.

ОДГОВОРИТЕ