Iran izdao nalog za hapšenje Donalda Trampa

Iran je izdao nalog za hapšenje predsednika SAD Donalda Trampa i još 30 osoba zbog sumnje da su umešani u napad na iranskog generala u Bagdadu.

Svijet 29.06.2020 | 13:40
Iran izdao nalog za hapšenje Donalda Trampa

Iran je zatražio pomoć Interpola za hapšenje osumnjičenih, ali Interpol to nije komentarisao.

Iako američki predsednik nije u opasnosti da zaista bude uhapšen, optužba je pvećala napetost između Irana i SAD.

Tužilac je rekao da se Tramp i ostali osumnjičeni terete za umešanost u napad u kojem je 3. januara ubijen general Kasem Solejmani u Bagdadu.

Optuženi su za ubistvo i terorizam, rekao je Alkasimer, javila je agencija ISNA.

Identitet optuženih se ne navodi, osim američkog predsednika, a tužilac je rekao da će Teheran nastaviti da ga sudski goni i po isteku predsedničkog mandata.

U američkom napadu dronom kod bagdadskog aerodroma ubijeni su Solejmani, zamenik komandanta iračkih milicija koje podržava Iran i još pet osoba.

Iran je uzvratio napadom balističkim raketama na američke snage u Iraku.

(Beta)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

someone

29.06.2020 11:57

šta sad,hoće li se tramp sam predati?

ODGOVORITE
Name

Skeptik

29.06.2020 12:57

Neće, nema u SAD Tadića i Koštunice da ga isporuče...

Name

Rade

29.06.2020 13:09

Nece se Tramp predati a plus i drzava ga stiti kao predsjednika, ali poznavajuci Irance. tj. bivse Perzijance nesta nebih bio u kozi Trampovim ptomcima [djeci unucadima i caki i cukununucadima] jer kad - tad USA, kao drzava ce prestati da ih stiti 24/7, {recimo danas niko u USA ne stiti potomke bivsih predsjednika [sada mrtvih] Ruzvelta, Niksona, Kenedija, Regana,..] a kod Iranaca je krvna osveta jako aktuelna [recimo jaca nego na Kosovu ili Crnoj Gori na Balkanu i prenosi se sa koljena na koljeno]

Name

Bravo

29.06.2020 14:46

Tražiti izručenje!

ODGOVORITE
Name

Amer

29.06.2020 14:51

Pa stvarno ovi Iranci nisu u toku. Ameri po svijetu mogu da rade što im vršnjak poželi, jer imaju imunitet.

ODGOVORITE
Name

Hajde Rade

29.06.2020 14:51

ne lupetaj. Iran nema legitimni rezim, nikad nije izabran, silom dosao na vlast, diktatura, znaci samim tim citav rezim je kriminalan i da je normalno nekog reda u svijetu, da su svjetske sile sve demokratske i slozne, da je UN organ kakav nije ili da postoji drugi neki organ, da nema prejakih igraca koji stite ovakve rezime kao u Iranu, Siriji, S. Koreji, Maduro, oni bi bili uhapseni, isto biva kao i normalni gradjanin koji kad nesto prekrsi. Koji Nijemac se kad osvetio kome za ww2? Pricas prazne price, Rade.

ODGOVORITE
Name

Hojrat

29.06.2020 16:27

Kakve su ovo nebuloze, pa Tramp se prije koji dan na sva zvona hvalio, kako je on zaslužan,da je roknuo Suljemanija a sad lafo Iran kao nešto skontao. Ovo neki cirkus, neki Show za mase

ODGOVORITE
Name

Странац

30.06.2020 04:56

Сви режими су исти,у својој неспособности и немоћи они би сада хапсили Предсједника САД.

ODGOVORITE