Аустралија: Највећи дневни раст новозаражених

Друга најмногољуднија аустралијска савезна држава Викториа објавила је да разматра поновно увођење мјера карантене након што је на њезином територију забиљежен највећи дневни пораст броја случајева заразе корона вирусом у посљедња два мјесеца.

Свијет 29.06.2020 | 07:31
Аустралија: Највећи дневни раст новозаражених

Премда многе аустралијскеске државе и територији још нису објавили своје бројке, 75 нових случајева само у Викторији указују на највећи дневни пораст за читаву Аустралију од 11. априла. Пораст броја случајева постакао је забринутост због другог таласа епидемије у Аустралији, након што је неколико седмица дневна бројка заражених била испод 20.

Држава Викториа појачала је тестирања на корона вирус, а здравствене власти најавиле су да ће размотрити поновно увођење неких мјера социјалне дистанце.

У мају је Викториа, савезна држава у којој живи више од шест милиона становника, почела укидати мјере уведене у априлу како би се успорило ширење вируса. Према првотном плану готово све мјере требале су бити укинуте до краја јуна.

Мјере су се показале успјешнима у успоравању ширења корона вируса, али су наштетиле аустралском господарству које ће ове године ући у рецесију након раста.

Премијер Сцотт Моррисон позвао је све савезне државе да наставе с ублажавањем мјера како би се штете за господарство што више смањиле.

(Хина)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Заражени

29.06.2020 07:38

Ок. Шта буде с тим зараженим? Умру ли сви или шта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

29.06.2020 16:21

Па зар није ова иста Аустралија забранила улазак страним дрзављанима.И,ста?Као мислили тако неце бити вируса.Врхунац дебилизма,браво...

ОДГОВОРИТЕ