Укидање мјера за грађане зависи од епидемиолошке слике

Влада Хрватске синоћ се огласила на Тwиттеру у вези са актуелном ситуацијом око границе са БиХ, а коју је и сама покренула увођењем мјере карантина од 14 дана за бх. грађане који желе ући на територију ове државе.

Регион 29.06.2020 | 07:24
Укидање мјера за грађане зависи од епидемиолошке слике

Првобитно су се огласили у вези са јучерашњим информацијама о томе да држављанима БиХ није дозвољен транзит до Неума преко Хрватске те реакцији министрице спољних послова Бисере Турковић о увођењу мјера реципроцитета.

"Што се тиче границе и режима према држављанима БиХ, обје државе требају подузимати напоре да се што више смањи интензитет новозаражених особа ради сигурности обје државе. Чим епидемиолошка слика буде задовољавајућа мјере ће бити укинуте", наводи се у твиту Владе Хрватске. 

Наиме, Упркос чињеници дје Министарство унутрашњих послова Хрватске званично изнијело став и обавијестило и Граничну полицију БиХ о томе да је транзит бх. грађана кроз Хрватску дозвољен, ситуација на терену, примјерице на ГП Дољани, није била таква, а што су на својој кожи осјетили и поједини бх. грађани.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Xx

29.06.2020 06:09

тако итреба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рис

29.06.2020 06:44

Толико имају туриста да се скоро сваки дан кит или ајкула сниме близу обале. Немају купаца па и они присли близу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срна ~за рисица

29.06.2020 07:14

Опет це имати туриста висе него ми ,немој бринути за друге гдје смо ми

Name

Бозе

29.06.2020 06:58

не могу да схватим да су људи толики дебили да пристају да се тестирају тестом на коме су овца и коза позитивне и цији резултати немају везе с вирусом и да се све ове дебилне мјере дефинису по основу истог теста. Није вирус него политика. Не пада ми на памет да висе идем у хрватску на море.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срна

29.06.2020 07:10

Границе отварају кад заврсе избори у хр тоје понедељак

ОДГОВОРИТЕ