Ukidanje mjera za građane zavisi od epidemiološke slike

Vlada Hrvatske sinoć se oglasila na Twitteru u vezi sa aktuelnom situacijom oko granice sa BiH, a koju je i sama pokrenula uvođenjem mjere karantina od 14 dana za bh. građane koji žele ući na teritoriju ove države.

Region 29.06.2020 | 07:24
Ukidanje mjera za građane zavisi od epidemiološke slike

Prvobitno su se oglasili u vezi sa jučerašnjim informacijama o tome da državljanima BiH nije dozvoljen tranzit do Neuma preko Hrvatske te reakciji ministrice spoljnih poslova Bisere Turković o uvođenju mjera reciprociteta.

"Što se tiče granice i režima prema državljanima BiH, obje države trebaju poduzimati napore da se što više smanji intenzitet novozaraženih osoba radi sigurnosti obje države. Čim epidemiološka slika bude zadovoljavajuća mjere će biti ukinute", navodi se u tvitu Vlade Hrvatske. 

Naime, Uprkos činjenici dje Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske zvanično iznijelo stav i obavijestilo i Graničnu policiju BiH o tome da je tranzit bh. građana kroz Hrvatsku dozvoljen, situacija na terenu, primjerice na GP Doljani, nije bila takva, a što su na svojoj koži osjetili i pojedini bh. građani.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Xx

29.06.2020 06:09

tako itreba

ODGOVORITE
Name

Ris

29.06.2020 06:44

Toliko imaju turista da se skoro svaki dan kit ili ajkula snime blizu obale. Nemaju kupaca pa i oni prisli blizu.

ODGOVORITE
Name

srna ~za risica

29.06.2020 07:14

Opet ce imati turista vise nego mi ,nemoj brinuti za druge gdje smo mi

Name

Boze

29.06.2020 06:58

ne mogu da shvatim da su ljudi toliki debili da pristaju da se testiraju testom na kome su ovca i koza pozitivne i ciji rezultati nemaju veze s virusom i da se sve ove debilne mjere definisu po osnovu istog testa. Nije virus nego politika. Ne pada mi na pamet da vise idem u hrvatsku na more.

ODGOVORITE
Name

srna

29.06.2020 07:10

Granice otvaraju kad zavrse izbori u hr toje ponedeljak

ODGOVORITE