Србија: Вирусом заражене још 254 особе, троје преминуло

Према последњим информацијама, у Србији су вирусом корона заражене још 254 особе, а ковид 19 однео три живота. Епидемиолози након раста броја инфицираних последњих дана поручују грађанима да носе заштитне маске и држе дистанцу, док министар здравља истиче да је могуће увођење нових мера.

Србија 28.06.2020 | 15:32
Србија: Вирусом заражене још 254 особе, троје преминуло

У последња 24 часа у Србији је тестирано 4.905 људи, а коронавирус је потврђен код њих 254.

Од ковида 19 преминуле су још три особе.

На респираторима је 31 пацијент. 

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић је рекао да је Штаб за ванредне ситуације проследио Влади и Кризном штабу предлог мера који је израђен од стране Института за јавно здравље.

"Очекујемо да на првој наредној седници кризног штаба за здравље Владе Републике Србије, те мере буду одобрене или модификоване и као такве враћене нашем штабу за ванредне ситуације, да буду спроведене на територији града Крагујевца", навео је Николић.

Министарство здравља Србије подсетило је да ковид позитивне труднице све прегледе могу обављати, поред Клиничко- болничког центра "Др Драгиша Мишовић", и у другим гинеколошким здравственим установама.

Свако породилиште има посебан део намењен за збрињавање ковид позитивних трудница, у којем се обављају прегледи, порођаји и сва потребна дијагностика, наведено је у саопштењу МИнистарства здравља.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

28.06.2020 15:15

Сад како су избори просли полахко се приблизавају правим бројевима?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦОРОНА

28.06.2020 16:48

Избори просли,сад се рацунају охне бројке Које су сакривене због избора. Тако це и миље. xдxдxдxддxдxд

ОДГОВОРИТЕ