Srbija: Virusom zaražene još 254 osobe, troje preminulo

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su virusom korona zaražene još 254 osobe, a kovid 19 odneo tri života. Epidemiolozi nakon rasta broja inficiranih poslednjih dana poručuju građanima da nose zaštitne maske i drže distancu, dok ministar zdravlja ističe da je moguće uvođenje novih mera.

Srbija 28.06.2020 | 15:32
Srbija: Virusom zaražene još 254 osobe, troje preminulo

U poslednja 24 časa u Srbiji je testirano 4.905 ljudi, a koronavirus je potvrđen kod njih 254.

Od kovida 19 preminule su još tri osobe.

Na respiratorima je 31 pacijent. 

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da je Štab za vanredne situacije prosledio Vladi i Kriznom štabu predlog mera koji je izrađen od strane Instituta za javno zdravlje.

"Očekujemo da na prvoj narednoj sednici kriznog štaba za zdravlje Vlade Republike Srbije, te mere budu odobrene ili modifikovane i kao takve vraćene našem štabu za vanredne situacije, da budu sprovedene na teritoriji grada Kragujevca", naveo je Nikolić.

Ministarstvo zdravlja Srbije podsetilo je da kovid pozitivne trudnice sve preglede mogu obavljati, pored Kliničko- bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović", i u drugim ginekološkim zdravstvenim ustanovama.

Svako porodilište ima poseban deo namenjen za zbrinjavanje kovid pozitivnih trudnica, u kojem se obavljaju pregledi, porođaji i sva potrebna dijagnostika, navedeno je u saopštenju MInistarstva zdravlja.

(RTS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BL

28.06.2020 15:15

Sad kako su izbori prosli polahko se priblizavaju pravim brojevima?!

ODGOVORITE
Name

CORONA

28.06.2020 16:48

Izbori prosli,sad se racunaju ohne brojke Koje su sakrivene zbog izbora. Tako ce i milje. xdxdxdxddxdxd

ODGOVORITE