Пас нањушио кокаин вриједан више од два милиона евра

Током контроле Мерцедеса италијанских регистрација, којим је управљао италијански држављанин (49), пас је, њушећи аутомобил, сигнализирао како се нешто сумњиво налази испод сједишта сувозача.

Регион 27.06.2020 | 14:30
Пас нањушио кокаин вриједан више од два милиона евра

Службеници Полицијске управе дубровачко-неретванске, у сарадњи са мобилном јединицом Царине Дубровник, заплијенили су скоро 25 килограма кокаина за који је прелиминарном анализом утврђено како му је чистоћа већа од 90 посто! Тачније, заплијењено је 24,784 килограма кокаина, чија тржишна цијена на улици достиже вриједност од скоро 2,3 милиона евра.

Зато је ово једна од топ пет заплијењеног кокаина у Хрватској од независности до данас, пише Дубровачки вјесник.

Према подацима које су представници медија сазнали на тематској прес-конференцији у "Вилла Палми", односно центру ПУ дубровачко-неретванске, до открића кокаина дошло је током појачане акције дубинске контроле граничног подручја Плоча,

Контролни пункт успостављен је на Јадранској магистрали, односно на државној цести Д-8, на предјелу Баћине. У контроли су учествовала двојица цариника и петорица полицијских службеника, а том приликом је кориштен и дресирани полицијски пас за детекцију наркотика, двогодишњи белгијски овчар Јохннy.

На конференцији су о овом успјеху новинарима говорили начелник Полицијске управе дубровачко-неретванске Иван Павличевић, водитељ Службе криминалистичке полиције Полицијске управе дубровачко-неретванске Зоран Тиквица и водитељ Јединице за мобилне службе - Царина Дубровник Перо Перић.

Током контроле Мерцедеса италијанских регистрација, којим је управљао италијански држављанин (49), пас је, њушећи аутомобил, сигнализирао како се нешто сумњиво налази испод сједишта сувозача. Био је то довољан разлог да се од општинског државног адвоката те судије за истраге дубровачког жпанијског суда затражи налог за претрес возила, а том приликом је у скривеном дијелу возила пронађен 21 пакет с укупно 24,785 килограма кокаина.

Према доступним подацима, Италијан је у Хрватску ушао преко територије сусједне Босне и Херцеговине, а у њу је, највјероватније, ушао преко ГП Вилуси између Никшића и Билеће. Није познато је ли Италијан намјеравао даље копненим путем према граници са Словенијом или до трајектног пристаништа у Сплиту како би отпутовао према Анцони, али је свакако најважније како је овом запљеном спријечено да се кокаин нађе на црном тржишту.

Рецимо и то како је усљед пандемије корона вируса и посљедичне затворености граница на тржишту настала несташица кокаина па му је цијена по граму досегла 500-800 куна.

(СБ)

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

За одану животињу-ПСА-

27.06.2020 13:02

Свака част псу,, еее камо среће да су ти паметни пси на свим битним функцијама у БХ, можда би нањушили какав бољитак за овај напаћени народ, јер су керови иначе одани претељи човјеку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.06.2020 18:13

Свака цаст псима, а и осталим зивотињама. Искрено саосјецам с њима с ким све морају да зиве, ко их и коме поклања и коме све морају плату зарадити

Name

Родољуб

27.06.2020 14:38

Цуко нањушио дрогу, xацаxаxа, да није било дојаве мого је њушити три дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народна

27.06.2020 16:13

Прица за народ... Ниста без дојаве....

Name

Ре

27.06.2020 16:20

У ком кокошињцу ти живиш...

Name

Xx

27.06.2020 16:22

бас тако два милиом су оправдала двјеста милиона иду даље ово је покрице и гдје це та дрога заврсит ко и сва друга јел неко видио гдје унистена

Name

Ал Капоне

27.06.2020 21:17

Ха морају се људи мало поправит корона их сјебала мало сигурно се у ХР запутио на море...

ОДГОВОРИТЕ