Pas nanjušio kokain vrijedan više od dva miliona evra

Tokom kontrole Mercedesa italijanskih registracija, kojim je upravljao italijanski državljanin (49), pas je, njušeći automobil, signalizirao kako se nešto sumnjivo nalazi ispod sjedišta suvozača.

Region 27.06.2020 | 14:30
Pas nanjušio kokain vrijedan više od dva miliona evra

Službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u saradnji sa mobilnom jedinicom Carine Dubrovnik, zaplijenili su skoro 25 kilograma kokaina za koji je preliminarnom analizom utvrđeno kako mu je čistoća veća od 90 posto! Tačnije, zaplijenjeno je 24,784 kilograma kokaina, čija tržišna cijena na ulici dostiže vrijednost od skoro 2,3 miliona evra.

Zato je ovo jedna od top pet zaplijenjenog kokaina u Hrvatskoj od nezavisnosti do danas, piše Dubrovački vjesnik.

Prema podacima koje su predstavnici medija saznali na tematskoj pres-konferenciji u "Villa Palmi", odnosno centru PU dubrovačko-neretvanske, do otkrića kokaina došlo je tokom pojačane akcije dubinske kontrole graničnog područja Ploča,

Kontrolni punkt uspostavljen je na Jadranskoj magistrali, odnosno na državnoj cesti D-8, na predjelu Baćine. U kontroli su učestvovala dvojica carinika i petorica policijskih službenika, a tom prilikom je korišten i dresirani policijski pas za detekciju narkotika, dvogodišnji belgijski ovčar Johnny.

Na konferenciji su o ovom uspjehu novinarima govorili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica i voditelj Jedinice za mobilne službe - Carina Dubrovnik Pero Perić.

Tokom kontrole Mercedesa italijanskih registracija, kojim je upravljao italijanski državljanin (49), pas je, njušeći automobil, signalizirao kako se nešto sumnjivo nalazi ispod sjedišta suvozača. Bio je to dovoljan razlog da se od opštinskog državnog advokata te sudije za istrage dubrovačkog žpanijskog suda zatraži nalog za pretres vozila, a tom prilikom je u skrivenom dijelu vozila pronađen 21 paket s ukupno 24,785 kilograma kokaina.

Prema dostupnim podacima, Italijan je u Hrvatsku ušao preko teritorije susjedne Bosne i Hercegovine, a u nju je, najvjerovatnije, ušao preko GP Vilusi između Nikšića i Bileće. Nije poznato je li Italijan namjeravao dalje kopnenim putem prema granici sa Slovenijom ili do trajektnog pristaništa u Splitu kako bi otputovao prema Anconi, ali je svakako najvažnije kako je ovom zapljenom spriječeno da se kokain nađe na crnom tržištu.

Recimo i to kako je usljed pandemije korona virusa i posljedične zatvorenosti granica na tržištu nastala nestašica kokaina pa mu je cijena po gramu dosegla 500-800 kuna.

(SB)

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Za odanu životinju-PSA-

27.06.2020 13:02

Svaka čast psu,, eee kamo sreće da su ti pametni psi na svim bitnim funkcijama u BH, možda bi nanjušili kakav boljitak za ovaj napaćeni narod, jer su kerovi inače odani pretelji čovjeku!!!

ODGOVORITE
Name

Re

27.06.2020 18:13

Svaka cast psima, a i ostalim zivotinjama. Iskreno saosjecam s njima s kim sve moraju da zive, ko ih i kome poklanja i kome sve moraju platu zaraditi

Name

Rodoljub

27.06.2020 14:38

Cuko nanjušio drogu, xacaxaxa, da nije bilo dojave mogo je njušiti tri dana

ODGOVORITE
Name

Narodna

27.06.2020 16:13

Prica za narod... Nista bez dojave....

Name

Re

27.06.2020 16:20

U kom kokošinjcu ti živiš...

Name

Xx

27.06.2020 16:22

bas tako dva miliom su opravdala dvjesta miliona idu dalje ovo je pokrice i gdje ce ta droga zavrsit ko i sva druga jel neko vidio gdje unistena

Name

Al Kapone

27.06.2020 21:17

Ha moraju se ljudi malo popravit korona ih sjebala malo sigurno se u HR zaputio na more...

ODGOVORITE