Бијели лук штити од болести и инфекција

Бели лук је моћан антибиотик и антиоксиданс, па тако штити ваш желудац од инфекција и болести. Треба да га поједемо пре него што било шта друго почнемо јести, да не постоји ништа друго у желуцу што би се мешало са храњљивим материјама у белом луку.

Здравље 26.06.2020 | 21:53
Бијели лук штити од болести и инфекција

Здравствени бенефити белог лука су многобројни. За све оне који се жале на висок крвни притисак, ово је најлакши и најсигурнији начин да држите крвни притисак под контролом. Најбоље од свега је што га узимате једном дневно и нема никакве нус појаве као што је случај код разних лекова.

Упале било које врсте, могу се спречити и излечити белим луком. Они који пате од артритиса могу да имају неизмерне користи од лука. Конзумирањем белог лука на празан стомак, не само да ће вам помоћи у борби против симптома артритиса, већ и против болова у вези са тим. 

Ова чудесна биљка вас чува на одстојању од инфекције гљивица, брадавица, бактерија, и свих осталих бактеријских инфекција. У случају да сте већ жртва неке од ових инфекција, узмите бели лук једном дневно и осећаћете се много боље у року од неколико дана.

Слаб имуни систем је данас уобичајена појава. Због пада имуног система често дође до прехладе, грипа, носних алергија и озбиљнијих болести. Када је ваш имуни систем јак, он је у стању да вас штити.

Бели лук вам даје снагу. Један чен белог лука има 12 мг калијума, 5 мг калцијума и 100 сумпорних једињења.

Бели лук је веома користан за плућа. Помоћи ће вам у превенцији и лечењу респираторних органа. Може чак спријечити упалу плућа, бронхтис, загушења, кашаљ и још много тога.

(Курир.рс/Информер)

Коментари / 0

Оставите коментар