Србе етикетирају као преносиоце вируса корона?!

Амбасадор Србије у Швајцарској Горан Брадић критиковао је посебно истицање Срба у извештају о новозараженима Савезне службе за здравство Швајцарске (БАГ).

Свијет 26.06.2020 | 20:41
Србе етикетирају као преносиоце вируса корона?!

БАГ је у четвртак објавио податак о 52 нова случаја заразе корона вирусом, посебно наводећи да је седам "увежено" из Србије.

Брадић је изразио зачуђеност што је Штефан Кустер из БАГ-а приликом помињања броја новозаражених посебно издвојио Србе.

Кустер, шеф одељења за инфективне болести, је искористио повод покретања апликације "Сwиш Цовид", да укаже на учесталост уласка у Швајцарску особа које долазе из Србије.

"Ситуација у Србији је стабилна", поручио је амбасадор Брадић у изјави швајцарским медијима додајући да, као и друге земље, и Србија непрестано прилагођава мере заштите становништва.

Изразио је наду да се број новозаражених и умрлих у Европи неће селективно користити.

С тим у вези је критиковао што је БАГ на својој конференцији за штампу навео да је било укупно 52 нова случаја, и посебно издвојио да се код седам ради о особама које су допутовале из Србије.

"Остале случајеве БАГ није даље објаснио. Тај начин представљања података изазива чуђење", рекао је Брадић.

Упитан да ли би Срби требало да одустану од летовања у домовини, Брадић је казао да сматра да би било идеално, због стања у већини европских земаља ако би људи, уопште, а то не важи само за његове земљаке, одустали од путовања.

Према информацијама јавног сервиса СРФ, швајцарске власти размишљају о увођењу посебних контрола путника из Србије, на пример увођење обавезног мерења температуре.

(Курир.рс/Тањуг)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Па није ни цудо:

26.06.2020 18:54

Свајцарска = Албанија тхе 2нд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

26.06.2020 19:00

Е амбасадору ти сам себе етикетирас, да ли треба да крију као власт у србији. Ниси ти за амбасадора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

27.06.2020 00:51

А, је л' Швајцарци не крију? Од првог дана код њих дневно 50-ак заражених и исто толико мртвих. Требали би мало више учити од Њемачке како се то округлије лагуцне.

Name

Свети Илија

26.06.2020 19:06

Јаки фасисти и ови, цини ми се... Дзаба им Црвен крст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

27.06.2020 01:01

Оно није Крст, него "плус" и комотно могу мијењати име државе у "ЦОВИД-19 Поситиве (+)".

Name

Разум

27.06.2020 08:20

Србија је сама себе етикетирала, не кривите друге. Утакмице, са 20000 људи, избори, после тога објављују велики број заразених. Дали је то тацно змају Кон и Вуциц. Гдје био Кон три седмице? Ја зивим у ЦХ а волим Србију! Али у марту су затворили границе за Свицарце, и медијски су окривили особе из ЦХ да су донијеле Корону у Србију. Овдје се зиви нормално, уз правила дистанце, без панике. Тако да је то сигурно био одговор Србији, овдје није било карантина по повратку у ЦХ, само ако је неко позитиван.

Name

Докле

27.06.2020 10:59

Амбасадор каља Србију са својим изјавама!! Није тацно да је ЦХ прогласила Србе извором короне, него је било 7 позитивних по повратку из Србије који су се добровољно тестирали. ЦХ влада само размисља дали да појаца контролу срба по повратку, сто није никаква осуда, него је нормално после свдга ста дају медији у Србији о заразама, после дербија и избора. Сами казу да је ситуације алармантна. А не Амбасадор осудјује ЦХ, и као да је у Србији стање стабилно. Смјена Амбасадора по мојој процјени под хитно. Волим Србију ал ово је неправда!

Name

МИКИ

26.06.2020 19:07

Казе, ситуација у Србији стабилна, а овамо цитава свита еxперата говори несто друго- ТАКОЗВАНИХ ЕXПЕРАТА! Сад криве Свајцерску- која НИЈЕ имала такве драстицне, нехумане мјере, сто се повецава број инфицираних, које ОНИ сами тестују и ПРИКАЗУЈУ! Амбасадора зна се ко поставља. Зна се циљ- задрзати јефтину радну снагу, а овамо смњити или недозволити долазак дијаспоре- како су је назвали тада- потенцијалних убица. Само на БН-у и јос пар портала мозе цовјек процитати,сто лици на несто нормално...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јохн Боки Смитх

26.06.2020 21:02

Хахахахахахахахаха

Name

А

26.06.2020 20:22

Етикетирају Нас Због Тога Што ми За 1000 Марака Пристајемо Да Каземо Да болујемо Од Короне.Када се Погледа Статистика због Наших Глупости Постасмо Нај Болеснија Нација .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

27.06.2020 04:24

Оце ли мерит и сиптарима темпаратуру?

Name

дијана

27.06.2020 05:51

ма бравооо !!!!

Name

Манипулација

27.06.2020 11:15

То сто се плаца да се дају изјаве да је неко позитиван на корону, не даје се за право да се каља уредјена дрзава ЦХ.Мозе да коментарисе онај ко је имао прилику да додје овде. Амбасадор је дао бруталне изјаве, које нису истините, и саље јос гору слику у Свијету о Србији. Залосно ал је тако. Поздрав за ТВ БН.

Name

Босанко

27.06.2020 04:24

А јесу болесни хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разум нек завлада

27.06.2020 11:09

Мјерит це температур свакоме ако донесу ту одлуку у ЦХ! Глупи коментари на основу лазне информације Амбасадора. ЦХ је дрзава гдје се народ дрзи правила уз нормалан зивот. Не треба полицајац да стоји над главом! Зато ми ти глупи коментари неписмених јуди иде на зивце. Цаст многим сто другације размисљају. Поносан Србин који зиви у ЦХ, и знам како смо просли корону, без панике и притиска власти. Стање је овде за сваку похвалу, јер се постују правила.

Name

Из Контеста

27.06.2020 08:54

ЦХ је уредјена дрзва и не ствара Панику медју народом. Србија је послала слику у Свијет, после избора и дербија хаос са Короном. Нигдје није писало ни рецено, Срби извор Короне. Него да је 7 слуцајева по повратку било позитивно. И дали би требали људе по повратку висе контролисат! Србин сам који зиви у ЦХ. И говорим искрено.

ОДГОВОРИТЕ