Srbe etiketiraju kao prenosioce virusa korona?!

Ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić kritikovao je posebno isticanje Srba u izveštaju o novozaraženima Savezne službe za zdravstvo Švajcarske (BAG).

Svijet 26.06.2020 | 20:41
Srbe etiketiraju kao prenosioce virusa korona?!

BAG je u četvrtak objavio podatak o 52 nova slučaja zaraze korona virusom, posebno navodeći da je sedam "uveženo" iz Srbije.

Bradić je izrazio začuđenost što je Štefan Kuster iz BAG-a prilikom pominjanja broja novozaraženih posebno izdvojio Srbe.

Kuster, šef odeljenja za infektivne bolesti, je iskoristio povod pokretanja aplikacije "Swiš Covid", da ukaže na učestalost ulaska u Švajcarsku osoba koje dolaze iz Srbije.

"Situacija u Srbiji je stabilna", poručio je ambasador Bradić u izjavi švajcarskim medijima dodajući da, kao i druge zemlje, i Srbija neprestano prilagođava mere zaštite stanovništva.

Izrazio je nadu da se broj novozaraženih i umrlih u Evropi neće selektivno koristiti.

S tim u vezi je kritikovao što je BAG na svojoj konferenciji za štampu naveo da je bilo ukupno 52 nova slučaja, i posebno izdvojio da se kod sedam radi o osobama koje su doputovale iz Srbije.

"Ostale slučajeve BAG nije dalje objasnio. Taj način predstavljanja podataka izaziva čuđenje", rekao je Bradić.

Upitan da li bi Srbi trebalo da odustanu od letovanja u domovini, Bradić je kazao da smatra da bi bilo idealno, zbog stanja u većini evropskih zemalja ako bi ljudi, uopšte, a to ne važi samo za njegove zemljake, odustali od putovanja.

Prema informacijama javnog servisa SRF, švajcarske vlasti razmišljaju o uvođenju posebnih kontrola putnika iz Srbije, na primer uvođenje obaveznog merenja temperature.

(Kurir.rs/Tanjug)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Pa nije ni cudo:

26.06.2020 18:54

Svajcarska = Albanija the 2nd

ODGOVORITE
Name

Rale

26.06.2020 19:00

E ambasadoru ti sam sebe etiketiras, da li treba da kriju kao vlast u srbiji. Nisi ti za ambasadora.

ODGOVORITE
Name

Re:

27.06.2020 00:51

А, је л' Швајцарци не крију? Од првог дана код њих дневно 50-ак заражених и исто толико мртвих. Требали би мало више учити од Њемачке како се то округлије лагуцне.

Name

Sveti Ilija

26.06.2020 19:06

Jaki fasisti i ovi, cini mi se... Dzaba im Crven krst!

ODGOVORITE
Name

Re:

27.06.2020 01:01

Оно није Крст, него "плус" и комотно могу мијењати име државе у "COVID-19 Positive (+)".

Name

Razum

27.06.2020 08:20

Srbija je sama sebe etiketirala, ne krivite druge. Utakmice, sa 20000 ljudi, izbori, posle toga objavljuju veliki broj zarazenih. Dali je to tacno zmaju Kon i Vucic. Gdje bio Kon tri sedmice? Ja zivim u CH a volim Srbiju! Ali u martu su zatvorili granice za Svicarce, i medijski su okrivili osobe iz CH da su donijele Koronu u Srbiju. Ovdje se zivi normalno, uz pravila distance, bez panike. Tako da je to sigurno bio odgovor Srbiji, ovdje nije bilo karantina po povratku u CH, samo ako je neko pozitivan.

Name

Dokle

27.06.2020 10:59

Ambasador kalja Srbiju sa svojim izjavama!! Nije tacno da je CH proglasila Srbe izvorom korone, nego je bilo 7 pozitivnih po povratku iz Srbije koji su se dobrovoljno testirali. CH vlada samo razmislja dali da pojaca kontrolu srba po povratku, sto nije nikakva osuda, nego je normalno posle svdga sta daju mediji u Srbiji o zarazama, posle derbija i izbora. Sami kazu da je situacije alarmantna. A ne Ambasador osudjuje CH, i kao da je u Srbiji stanje stabilno. Smjena Ambasadora po mojoj procjeni pod hitno. Volim Srbiju al ovo je nepravda!

Name

MIKI

26.06.2020 19:07

Kaze, situacija u Srbiji stabilna, a ovamo citava svita experata govori nesto drugo- TAKOZVANIH EXPERATA! Sad krive Svajcersku- koja NIJE imala takve drasticne, nehumane mjere, sto se povecava broj inficiranih, koje ONI sami testuju i PRIKAZUJU! Ambasadora zna se ko postavlja. Zna se cilj- zadrzati jeftinu radnu snagu, a ovamo smnjiti ili nedozvoliti dolazak dijaspore- kako su je nazvali tada- potencijalnih ubica. Samo na BN-u i jos par portala moze covjek procitati,sto lici na nesto normalno...

ODGOVORITE
Name

John Boki Smith

26.06.2020 21:02

Hahahahahahahahaha

Name

A

26.06.2020 20:22

Etiketiraju Nas Zbog Toga Što mi Za 1000 Maraka Pristajemo Da Kazemo Da bolujemo Od Korone.Kada se Pogleda Statistika zbog Naših Gluposti Postasmo Naj Bolesnija Nacija .

ODGOVORITE
Name

Milos

27.06.2020 04:24

Oce li merit i siptarima temparaturu?

Name

dijana

27.06.2020 05:51

ma bravooo !!!!

Name

Manipulacija

27.06.2020 11:15

To sto se placa da se daju izjave da je neko pozitivan na koronu, ne daje se za pravo da se kalja uredjena drzava CH.Moze da komentarise onaj ko je imao priliku da dodje ovde. Ambasador je dao brutalne izjave, koje nisu istinite, i salje jos goru sliku u Svijetu o Srbiji. Zalosno al je tako. Pozdrav za TV BN.

Name

Bosanko

27.06.2020 04:24

A jesu bolesni hahaha

ODGOVORITE
Name

Razum nek zavlada

27.06.2020 11:09

Mjerit ce temperatur svakome ako donesu tu odluku u CH! Glupi komentari na osnovu lazne informacije Ambasadora. CH je drzava gdje se narod drzi pravila uz normalan zivot. Ne treba policajac da stoji nad glavom! Zato mi ti glupi komentari nepismenih judi ide na zivce. Cast mnogim sto drugacije razmisljaju. Ponosan Srbin koji zivi u CH, i znam kako smo prosli koronu, bez panike i pritiska vlasti. Stanje je ovde za svaku pohvalu, jer se postuju pravila.

Name

Iz Kontesta

27.06.2020 08:54

CH je uredjena drzva i ne stvara Paniku medju narodom. Srbija je poslala sliku u Svijet, posle izbora i derbija haos sa Koronom. Nigdje nije pisalo ni receno, Srbi izvor Korone. Nego da je 7 slucajeva po povratku bilo pozitivno. I dali bi trebali ljude po povratku vise kontrolisat! Srbin sam koji zivi u CH. I govorim iskreno.

ODGOVORITE