Србац коначно без новообољелих од вируса корона

У протекла 24 часа у општини Србац није потврђен ни један нови случај вируса корона чиме је прекинут вишедневни низ неповољних извјештаја везаних за ову заразу.

Република Српска 26.06.2020 | 17:31
Србац коначно без новообољелих од вируса корона

Епидемиолошка ситуација је  од контролом и за сада нема разлога за примјену репресивних мјера, оцијењено је на данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације ове општине. Ипак је неопходно да грађани поштују препоруке кризног штаба, јер ће се, како је истакнуто, неодговорна лица која не поштују важеће мјере заштите од заразе санкционисати. 

Трестирана су четири лица која су била у контакту са зараженима из вртића, три родитеља и једно дијете.

„Све особе које су биле у контакту са зараженима су изоловане и над њима се врши здравствени надзор“, рекла је епидемиолог Тамара Никичевић.

Она је додала да су поново тестирани  раније заражени радници Дјечијег вртића, а уколико резултат буде негативан очекује се њихов излазак из болнице и смјештај у кућну изолацију. У кућној изолацији тренутно се налази 266 лица. 

На снази остаје обавезно ношење заштитних маски у затвореном простору, а препоручује се грађанима да маске носе и на свим већим јавним окупљањима.

„Појачаћемо ниво контроле понашања градјана  до максимума, а инспекције ће свакодневно обилазити терен у сарадњи са комуналном полицијом и службеницима Полицијске станице. 

(БН/С.К.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

србац

26.06.2020 16:46

Нема заразених кад тестирају само оне који имају симптоме. Пола дјеце није тестирано, а поједина дјеца из старијих група нису имала симптоме али су била позотивна, док осталу дјецу из тих група уопсте не планирају тестирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

26.06.2020 19:47

Дакле, испунили сте планирану квоту, обољело је колико је планирано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ррр

26.06.2020 20:27

Код нас влада КУГА 2006год

ОДГОВОРИТЕ