Srbac konačno bez novooboljelih od virusa korona

U protekla 24 časa u opštini Srbac nije potvrđen ni jedan novi slučaj virusa korona čime je prekinut višednevni niz nepovoljnih izvještaja vezanih za ovu zarazu.

Republika Srpska 26.06.2020 | 17:31
Srbac konačno bez novooboljelih od virusa korona

Epidemiološka situacija je  od kontrolom i za sada nema razloga za primjenu represivnih mjera, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije ove opštine. Ipak je neophodno da građani poštuju preporuke kriznog štaba, jer će se, kako je istaknuto, neodgovorna lica koja ne poštuju važeće mjere zaštite od zaraze sankcionisati. 

Trestirana su četiri lica koja su bila u kontaktu sa zaraženima iz vrtića, tri roditelja i jedno dijete.

„Sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima su izolovane i nad njima se vrši zdravstveni nadzor“, rekla je epidemiolog Tamara Nikičević.

Ona je dodala da su ponovo testirani  ranije zaraženi radnici Dječijeg vrtića, a ukoliko rezultat bude negativan očekuje se njihov izlazak iz bolnice i smještaj u kućnu izolaciju. U kućnoj izolaciji trenutno se nalazi 266 lica. 

Na snazi ostaje obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, a preporučuje se građanima da maske nose i na svim većim javnim okupljanjima.

„Pojačaćemo nivo kontrole ponašanja gradjana  do maksimuma, a inspekcije će svakodnevno obilaziti teren u saradnji sa komunalnom policijom i službenicima Policijske stanice. 

(BN/S.K.)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

srbac

26.06.2020 16:46

Nema zarazenih kad testiraju samo one koji imaju simptome. Pola djece nije testirano, a pojedina djeca iz starijih grupa nisu imala simptome ali su bila pozotivna, dok ostalu djecu iz tih grupa uopste ne planiraju testirati.

ODGOVORITE
Name

Boki

26.06.2020 19:47

Dakle, ispunili ste planiranu kvotu, oboljelo je koliko je planirano.

ODGOVORITE
Name

Rrr

26.06.2020 20:27

Kod nas vlada KUGA 2006god

ODGOVORITE