Бијељина: Обиљежен Међународни дан борбе против дроге

Дијељењем едукативног материјала грађанима Бијељине, припадници Полицијске управе обиљежили су 26. јун, Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога.

Република Српска 26.06.2020 | 17:28
Бијељина: Обиљежен Међународни дан борбе против дроге

“Одлучни у супротстављању” - назив је активности чији је циљ да се подигне свијест грађана о штетности употребе опојних дрога, да се родитељима укаже на то шта треба да раде уколико открију да њихово дијете узима дрогу и слично.

“Министарство унутрашњих послова обиљежава 26. јун, Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога. Ове године је израђен едукативни материјал у виду летака под називом ‘Одлучни у супротстављању’. На материјалу је приказана штетност употребе опојних дрога, као и савјети родитељима о томе како да поступају са својом дјецом уколико открију да користе дрогу”,  каже портпарол ПУ Бијељина Александра Марић.

Полицијска управа Бијељина свакодневно предузима  превентивне и репресивне мјере како би спријечила дјела из области злоупотребе опојних дрога. У посљедњих пет мјесеци откривено је тринаест кривичних дјела, поднесено је девет извјештаја против девет лица. Посебан акценат стављен је на акцију “Кристал”.

“Полицијска управа Бијељина у својим активностима, које су биле усмјерене ка спречавању и откривању кривичних дјела, али посебно на спречавање уличне продаје опијата, пронашла и заплијенила 3.120 грама опојне дроге марихуане, 253 грама опојне дроге кокаин, те значајне количине опојних дрога хероина, спида и медицинских дрога. Посебно бих издвојила акцију која је проведена у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет, то је акција ‘Кристал’. У овој акцији 23 лица су осумњичена да су извршила кривична дјела која се односе на злоупотребе опојних дрога”, напомињу из Полицијске управе Бијељина.

Континуирано и плански припадници Полицијске управе Бијељина предузимају низ активности у свим основним и средњим школама током цијеле године са тематиком штетности и злоупотребе опојних дрога. 

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ова

26.06.2020 15:57

Полицајка може ме заустављати сваки дан да наплати казну ..

ОДГОВОРИТЕ