Bijeljina: Obilježen Međunarodni dan borbe protiv droge

Dijeljenjem edukativnog materijala građanima Bijeljine, pripadnici Policijske uprave obilježili su 26. jun, Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga.

Republika Srpska 26.06.2020 | 17:28
Bijeljina: Obilježen Međunarodni dan borbe protiv droge

“Odlučni u suprotstavljanju” - naziv je aktivnosti čiji je cilj da se podigne svijest građana o štetnosti upotrebe opojnih droga, da se roditeljima ukaže na to šta treba da rade ukoliko otkriju da njihovo dijete uzima drogu i slično.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova obilježava 26. jun, Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga. Ove godine je izrađen edukativni materijal u vidu letaka pod nazivom ‘Odlučni u suprotstavljanju’. Na materijalu je prikazana štetnost upotrebe opojnih droga, kao i savjeti roditeljima o tome kako da postupaju sa svojom djecom ukoliko otkriju da koriste drogu”,  kaže portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Policijska uprava Bijeljina svakodnevno preduzima  preventivne i represivne mjere kako bi spriječila djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U posljednjih pet mjeseci otkriveno je trinaest krivičnih djela, podneseno je devet izvještaja protiv devet lica. Poseban akcenat stavljen je na akciju “Kristal”.

“Policijska uprava Bijeljina u svojim aktivnostima, koje su bile usmjerene ka sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela, ali posebno na sprečavanje ulične prodaje opijata, pronašla i zaplijenila 3.120 grama opojne droge marihuane, 253 grama opojne droge kokain, te značajne količine opojnih droga heroina, spida i medicinskih droga. Posebno bih izdvojila akciju koja je provedena u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, to je akcija ‘Kristal’. U ovoj akciji 23 lica su osumnjičena da su izvršila krivična djela koja se odnose na zloupotrebe opojnih droga”, napominju iz Policijske uprave Bijeljina.

Kontinuirano i planski pripadnici Policijske uprave Bijeljina preduzimaju niz aktivnosti u svim osnovnim i srednjim školama tokom cijele godine sa tematikom štetnosti i zloupotrebe opojnih droga. 

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ova

26.06.2020 15:57

Policajka može me zaustavljati svaki dan da naplati kaznu ..

ODGOVORITE