Бијељинској болници додијељени болнички кревети

Вриједна донација од 28 савремених болничких кревета допремљена је у бијељинску болницу Свети Врачеви, а који су обезбијеђени од стране Хуманитарних организација  “Група за промоцију села Баре” И “Немањићи” из Швајцарске.

Република Српска 26.06.2020 | 16:38
Бијељинској болници додијељени болнички кревети

У вријеме епидемије, када је свака помоћ добро дошла, Срби у расејању, сложно, показују  бригу за свој народ И родни крај…. Савремени болнички кревети стигли су на адресу бијељинске болнице, по жељи хуманитарних организација из Швајцарске, које окупљају српски народ у дијаспори. Ова значајна акција реализована је  уз подршку  Добротворне организације Епархије зворничко-тузланске  “Тројеручица”.

“Мислимо  да у овом времену короне, ови кревети бити од велике помоћи, јер су намијењени за најтеже болеснике. Такође нам је драго што је владика Фотије благословио ову акцију И што смо је успјешно привели крају”, изјавио је ђакон Велислав Мишура, предсједник Добротворне организације Епархије зворничко-тузланске  “Тројеручица”.

Корисници донираних кревета биће, прије свега, пацијенти са најтежим обољењима, међутим, ова донација је значајна И за  болничко особље, јер ће у великој мјери олакшати њихов рад са болесницима.

“Првобитно ћемо кревете ставити у карантин у Одјељење интезивне његе, гдје ће помоћи у опоравку болесника, позитивних на вирус ЦОВИД 19. Остатак кревета распоредићемо у нову болницу, у Одјељење интезивне његе, гдје иначе леже најтежи непокретни болесници. Ријеч о креветима који имају електричну контролу, рађени по савременој  технологији”, рекао је  доктор Микајло Лазић, помоћник директора ЈЗУ Болнице “Свети Врачеви”у Бијељини.

Ово није први пут да Хуманитарне организације Група за промоцију села Баре И Немањићи из швајцарског града Тићино, помажу свом народу у матици.  До сад су више пута слали медицинску опрему болницама широм Републике Српске. 

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рад

26.06.2020 14:56

Свака цаст за донацију и за људе који су то организовали.Али јел насе политицаре имало стид кад им додју неке ствари које би требале имат све болнице.Нацелници опстина се возе у аутима маркираним,а болесници да лезе на старим креветима.Јој,како ме зивцира све то,ма ајд здраво..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

26.06.2020 16:10

Па Болница у Бијељини је нова, кревети су нови , градитељи су украли 10 милиона, на првом мјесту Слобопром који пљацка овај народ немилице.

ОДГОВОРИТЕ