Bijeljinskoj bolnici dodijeljeni bolnički kreveti

Vrijedna donacija od 28 savremenih bolničkih kreveta dopremljena je u bijeljinsku bolnicu Sveti Vračevi, a koji su obezbijeđeni od strane Humanitarnih organizacija  “Grupa za promociju sela Bare” I “Nemanjići” iz Švajcarske.

Republika Srpska 26.06.2020 | 16:38
Bijeljinskoj bolnici dodijeljeni bolnički kreveti

U vrijeme epidemije, kada je svaka pomoć dobro došla, Srbi u rasejanju, složno, pokazuju  brigu za svoj narod I rodni kraj…. Savremeni bolnički kreveti stigli su na adresu bijeljinske bolnice, po želji humanitarnih organizacija iz Švajcarske, koje okupljaju srpski narod u dijaspori. Ova značajna akcija realizovana je  uz podršku  Dobrotvorne organizacije Eparhije zvorničko-tuzlanske  “Trojeručica”.

“Mislimo  da u ovom vremenu korone, ovi kreveti biti od velike pomoći, jer su namijenjeni za najteže bolesnike. Takođe nam je drago što je vladika Fotije blagoslovio ovu akciju I što smo je uspješno priveli kraju”, izjavio je đakon Velislav Mišura, predsjednik Dobrotvorne organizacije Eparhije zvorničko-tuzlanske  “Trojeručica”.

Korisnici doniranih kreveta biće, prije svega, pacijenti sa najtežim oboljenjima, međutim, ova donacija je značajna I za  bolničko osoblje, jer će u velikoj mjeri olakšati njihov rad sa bolesnicima.

“Prvobitno ćemo krevete staviti u karantin u Odjeljenje intezivne njege, gdje će pomoći u oporavku bolesnika, pozitivnih na virus COVID 19. Ostatak kreveta rasporedićemo u novu bolnicu, u Odjeljenje intezivne njege, gdje inače leže najteži nepokretni bolesnici. Riječ o krevetima koji imaju električnu kontrolu, rađeni po savremenoj  tehnologiji”, rekao je  doktor Mikajlo Lazić, pomoćnik direktora JZU Bolnice “Sveti Vračevi”u Bijeljini.

Ovo nije prvi put da Humanitarne organizacije Grupa za promociju sela Bare I Nemanjići iz švajcarskog grada Tićino, pomažu svom narodu u matici.  Do sad su više puta slali medicinsku opremu bolnicama širom Republike Srpske. 

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rad

26.06.2020 14:56

Svaka cast za donaciju i za ljude koji su to organizovali.Ali jel nase politicare imalo stid kad im dodju neke stvari koje bi trebale imat sve bolnice.Nacelnici opstina se voze u autima markiranim,a bolesnici da leze na starim krevetima.Joj,kako me zivcira sve to,ma ajd zdravo..

ODGOVORITE
Name

BN

26.06.2020 16:10

Pa Bolnica u Bijeljini je nova, kreveti su novi , graditelji su ukrali 10 miliona, na prvom mjestu Sloboprom koji pljacka ovaj narod nemilice.

ODGOVORITE