Здраве смјестио са зараженим, па кажњен симболично

Саобраћајни полицајац извукао је најдебљи крај у афери која је у априлу ове године, током ванредног стања потресла Бањалуку, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 25.06.2020 | 15:11
Здраве смјестио са зараженим, па кажњен симболично

Наиме, 27. априла шесторо здравих Бањалучана смјештено је у карантин Студентског центра “Никола Тесла” у којем су се налазили заражени пацијенти, о чему је Српскаинфо ексклузивно писала.

Након откривања ове информације, министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић тражио је да сви у ланцу преузму свој дио одговорности. Међутим, једини који је санкционисан јесте припадник Полицијске управе Бањалука, односно саобраћајни полицајац који је Бањалучане довео до погрешне зграде.

-Служба за заштиту интегритета и законитости у раду МУП Републике Српске оцијенила је да је полицијски службеник Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука починио лакшу повреду дужности у случају погрешног смјештаја шесторо здравих Бањалучана у карантин Студентског центра “Никола Тесла” гдје су се налазили заражени пацијенти.

Овом полицајцу чија је грешка могла скупо коштати младе Бањалучане изречена је дисциплинска мјера 10 одсто од основне мјесечне плате.

-У вези ва Вашим упитом, обавјештавамо Вас да је због наведеног догађаја Служба за заштиту интегритета и законитости у раду оцијенила да је полицијски службеник Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука починио лакшу повреду дужности и у складу са тим му је изречена новчана казна у износу од 10 одсто основне мјесечне плате, остварене у мјесецу који је претходио изрицању дисциплинске мјере – изјавила је Мирна Миљановић, портпарол МУП РС.

Држављани Републике Српске, њих шесторо, који су 27. априла ове године под пратњом полиције допутовали у Бањалуку како би били смјештени у карантин у Средњошколском дому, грешком је било пребачено у Студентски центар „Никола Тесла“, међу пацијенте заражене корона вирусом. Катастрофалан пропуст довео је до правог рата ријечима унутар надлежних служби, које су одговорност пребацивале једна на другу и на крају покушале да заташкају случај. Званичних саопштења, нити било каквих других информација о овом случају није било.

Српскаинфо је дошла до информације да је петоро грађана са граничног прелаза Градишка, те један из Шамца, након уобичајених процедура које, између осталих, подразумијевају преглед здравствено-санитарног инспектора, упућено под полицијском пратњом у карантин у Бањалуку.

Након што су уочили катастрофалну грешку, Бањалучане су смјестили у Центар “Заштити ме” гдје су чекали тестирања. На срећу, резултати су показали да Бањалучани нису заражени.

– Ми смо упорно понављали да смо здрави, али како се он (портир) насмијао, мислили смо да се он шали. Послали су нас на трећи спрат, јер су рекли да тамо нема заражених, али када смо се почели пењати видјели смо на 1. и 2. спрату људе који су видно болесни и схватили смо да ово није шала – испричала је раније Бањалучанка коју су са осталим грешком смјестили у СЦ “Никола Тесла”. Након откривања афере из Полицијске управе Бањалука су “прали руке” од свега, а лоптицу пребацивали на портира.

– Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука 27. априла од мјеста Јакуповци до ЈУ Студентски центар ”Никола Тесла” обавили су пратњу возила у коме је било шест грађана који нису позитивни на корона вирус. Особе су по доласку до објекта предате портиру, те ушле у одвојени простор Студентског центра и исти нису имали никакав физички контакт са особама које су позитивне на корона вирус. Након краће консултације телефоном они су премјештени у карантин у објекат Центра ”Заштити ме”- навели су раније из ПУ Бањалука. Додали су и како смјештај врши одговорни тим именован од стране локалне заједнице, те да МУП није био надлежан за наведено.

(Српскаинфо)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Бранислав

25.06.2020 13:35

Није их он возио на ,,своју, руку , неко му је наредио гдје да вози..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

25.06.2020 13:36

Нека се крене од 10% да напунимо Будзет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоом

25.06.2020 13:50

Уопсте нема одговорности полицајца у овоме, али ајде, као несто урадила ова Служба за заштиту интегритета, а у ствари није урадила ниста. Овај полицајац није требао бити кажњен, јер са умисљајем ово није урадио, или му је неко рекао или у најгорем случају је погрешно схватио, а он о овоме није ни требао у конацници одлучивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.06.2020 14:57

Ма добио је миљу... Баш су га насекирали

Name

Ре

25.06.2020 21:48

Убили дјете у сред града, бацили га у црквену, дилају лсд, пребијају пензионере по улици, па наравно да не одговарају, они су дио криминалне групе која хара.

Name

СИА

25.06.2020 13:54

Сва среца да имамо вас портал па да овакве вијести не остану затаскане. Бозе помилуј нас гресне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

25.06.2020 14:26

Заиста мислим да су вецина запослених у полицији глупани, па није без везе онај виц, засто двојица полицајаца иду заједно, један зна цирилицу а један латиницу. Е а засто три полицајца иду заједно, један зна и цирилицу и латиницу а двојица цувају генија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висеград

25.06.2020 14:28

Хахахахахахаха ова дрзава је фијаско тотални

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

25.06.2020 14:48

Ух јесу га насикирали....па то је саобрацајац!Њих 90% би потписало да раде без плате,само 3мјесеца у години да раде са руцним радаром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

25.06.2020 20:56

Инаце сам зестоки противник ове власти,али овде је све одлуцено како и јесте.Ако је задатак тог полицајца био да их спроведе до одредјеног мјеста,он погријесио,кривица искљуциво његова и то је то.А маните се супље прице да је то намјерно урадио,да му је неко наредио,итд.Крените само уназад,засто би то неком било у интересу,дајте само један добар разлог...

ОДГОВОРИТЕ