Србац: Још четворо дјеце из вртића позитивно на вирус

Од једанаест тестираних особа данас је код пет потврдјено присуство вируса корона, сазнајемо у Хигијенско-епидемиолошкој служби србачког Дома здравља.

Република Српска 25.06.2020 | 14:56
Србац: Још четворо дјеце из вртића позитивно на вирус

Ради се о четворо дјеце која су боравила у овдашњем Дјечијем вртићу „Наша радост“ и једном родитељу, чиме су новооткривени  случајеви и даље везани за ову предшколску установу у којој  се јавило шариште вируса.

Заражени су, на срећу, углавном без знакова присуства болести или са благом клиничком сликом.

За последњих шест дана у србачкој општини евидентирана су 33 случаја вируса корона, од чега је 13 радница Дјечијег вртића „Наша радост“, 15-торо дјеце младјих јасличких група, четири родитеља и једна жена из породице обољелог дјетета.

У кућној изолацији налази се више од 250 особа, углавном дјеца која  су боравила у вртићу и њихови родитељи и сродници, као и лица која су имала  блиске контакте са обољелима. Њихово здравствено стање је под сталном контролом, а  свакодневно се одредјују групе за  тестирање  на вирус корону, како би се благовремено открили позитивни случајеви.

У  Штабу за ванредне ситуације општине Србац тврде да је епидемиолошка ситуација под контролом, али се и даље апелује на градјане да поштују мјере заштите како би се спријечило ширење ове заразе и не би уводиле репресивне мјере.

(БН/С.К.) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тест интелигенције

25.06.2020 15:18

Има пуно заразених који немају симптоме, па смо све позатварали???? А да поцнете с тестовима интелигенције па да ми вас позатварамо?

ОДГОВОРИТЕ