Srbac: Još četvoro djece iz vrtića pozitivno na virus

Od jedanaest testiranih osoba danas je kod pet potvrdjeno prisustvo virusa korona, saznajemo u Higijensko-epidemiološkoj službi srbačkog Doma zdravlja.

Republika Srpska 25.06.2020 | 14:56
Srbac: Još četvoro djece iz vrtića pozitivno na virus

Radi se o četvoro djece koja su boravila u ovdašnjem Dječijem vrtiću „Naša radost“ i jednom roditelju, čime su novootkriveni  slučajevi i dalje vezani za ovu predškolsku ustanovu u kojoj  se javilo šarište virusa.

Zaraženi su, na sreću, uglavnom bez znakova prisustva bolesti ili sa blagom kliničkom slikom.

Za poslednjih šest dana u srbačkoj opštini evidentirana su 33 slučaja virusa korona, od čega je 13 radnica Dječijeg vrtića „Naša radost“, 15-toro djece mladjih jasličkih grupa, četiri roditelja i jedna žena iz porodice oboljelog djeteta.

U kućnoj izolaciji nalazi se više od 250 osoba, uglavnom djeca koja  su boravila u vrtiću i njihovi roditelji i srodnici, kao i lica koja su imala  bliske kontakte sa oboljelima. Njihovo zdravstveno stanje je pod stalnom kontrolom, a  svakodnevno se odredjuju grupe za  testiranje  na virus koronu, kako bi se blagovremeno otkrili pozitivni slučajevi.

U  Štabu za vanredne situacije opštine Srbac tvrde da je epidemiološka situacija pod kontrolom, ali se i dalje apeluje na gradjane da poštuju mjere zaštite kako bi se spriječilo širenje ove zaraze i ne bi uvodile represivne mjere.

(BN/S.К.) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Test inteligencije

25.06.2020 15:18

Ima puno zarazenih koji nemaju simptome, pa smo sve pozatvarali???? A da pocnete s testovima inteligencije pa da mi vas pozatvaramo?

ODGOVORITE