Либерман честитао предсједнику Србије изборну побједу

 Предсједавајући парламентарне странке „Израел наш дом“ Авигдор Либерман (Yисраел Беyтену), честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу на убједљивој побједи Српске напредне странке на парламентарним, покрајинским и локалним изборима, одржаним прије три дана.

Свијет 24.06.2020 | 13:06
Либерман честитао предсједнику Србије изборну побједу

 Предсједавајући парламентарне странке „Израел наш дом“ Авигдор Либерман (Yисраел Беyтену) честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу на убједљивој побједи Српске напредне странке на парламентарним, покрајинским и локалним изборима, одржаним прије три дана.

Бивши министар одбране и спољних послова Израела наводи у честитки да је увјерен да ће Вучићево „велико политичко искуство допринијети даљем јачању сарадње и билатералних односа Републике Србије и Државе Израел“.

Почасни конзул Републике Србије у Беер Шеви Александар Николић у изјави БН-у наводи да Либерман, који је одличан познавалац прилика у региону западног Балкана, те искрени поштовалац доприноса српског народа у борби против нацизма и фашизма у Другом свјетском рату, те његовог енормног сапатништва са ромским и јеврејским народом на подручју НДХ, није пропустио да подсјети:

"Ваше лидерство је било кључно у служби промоције веза са Израелом, јеврејском заједницом у Србији, те јеврејским свијетом у цјелини“.

 

Николић подсјећа да су израелски медији, у великом броју, изузетно промотивно, па чак и емотивно, писали посљедњих мјесеци о иступању предсједника Вучића, на годишњој конференцији Америчко-израелског комитета за јавне послове (АИПАЦ), једне од најмоћнијих лобистичких глобалних организација, у Вашингтону.

Такође, су наводили да је Србија била прва европска земља која је усвојила Закон о отклањању посљедица одузимања имовине жртвама Холокауста које немају живих законских насљедника;да је пред обиљежавање 75. годишњице ослобођења Аушвица, као и да је на згради Генералног секретаријата предсједника Србије била истакнута жута застава са Давидовом штитом (звијездом) симболизујући трансформацију намјера нацистичке Њемачке у понижењу и уништењу у поруку поноса и солидарности, као и о усвајању Закона о меморијалном центру Старо сајмиште, о освјетљавању мостова, фонтана и централних градских здања у израелску плаво-бијелу боју на Дан независности и о прихватању радне дефиниције антисемитизма Међународне алијансе за сећање на Холокауст – ИХРА.  

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А МИЛОРАД

24.06.2020 12:20

А ЈЕЛ МИЛОРАДУ ИСТА ЦЕСТИТАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2020 18:38

Велики су пријатељи тај Либерман и Миле балван, али сто му је цеститао, цеститао је.

Name

1999

24.06.2020 21:22

Израел је ћутао на бомбардовање Србије ... НИКО ни ријеч није упутио, камоли да протестују! Израелци су јако лицемјеран народ.

ОДГОВОРИТЕ