Liberman čestitao predsjedniku Srbije izbornu pobjedu

 Predsjedavajući parlamentarnе stranke „Izrael naš dom“ Avigdor Liberman (Yisrael Beytenu), čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ubjedljivoj pobjedi Srpske napredne stranke na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, održanim prije tri dana.

Svijet 24.06.2020 | 13:06
Liberman čestitao predsjedniku Srbije izbornu pobjedu

 Predsjedavajući parlamentarnе stranke „Izrael naš dom“ Avigdor Liberman (Yisrael Beytenu) čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ubjedljivoj pobjedi Srpske napredne stranke na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, održanim prije tri dana.

Bivši ministar odbrane i spoljnih poslova Izraela navodi u čestitki da je uvjeren da će Vučićevo „veliko političko iskustvo doprinijeti daljem jačanju saradnje i bilateralnih odnosa Republike Srbije i Države Izrael“.

Počasni konzul Republike Srbije u Beer Ševi Aleksandar Nikolić u izjavi BN-u navodi da Liberman, koji je odličan poznavalac prilika u regionu zapadnog Balkana, te iskreni poštovalac doprinosa srpskog naroda u borbi protiv nacizma i fašizma u Drugom svjetskom ratu, te njegovog enormnog sapatništva sa romskim i jevrejskim narodom na području NDH, nije propustio da podsjeti:

"Vaše liderstvo je bilo ključno u službi promocije veza sa Izraelom, jevrejskom zajednicom u Srbiji, te jevrejskim svijetom u cjelini“.

 

Nikolić podsjeća da su izraelski mediji, u velikom broju, izuzetno promotivno, pa čak i emotivno, pisali posljednjih mjeseci o istupanju predsjednika Vučića, na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC), jedne od najmoćnijih lobističkih globalnih organizacija, u Vašingtonu.

Takođe, su navodili da je Srbija bila prva evropska zemlja koja je usvojila Zakon o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih nasljednika;da je pred obilježavanje 75. godišnjice oslobođenja Aušvica, kao i da je na zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije bila istaknuta žuta zastava sa Davidovom štitom (zvijezdom) simbolizujući transformaciju namjera nacističke Njemačke u poniženju i uništenju u poruku ponosa i solidarnosti, kao i o usvajanju Zakona o memorijalnom centru Staro sajmište, o osvjetljavanju mostova, fontana i centralnih gradskih zdanja u izraelsku plavo-bijelu boju na Dan nezavisnosti i o prihvatanju radne definicije antisemitizma Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust – IHRA.  

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

A MILORAD

24.06.2020 12:20

A JEL MILORADU ISTA CESTITAO.

ODGOVORITE
Name

Re

24.06.2020 18:38

Veliki su prijatelji taj Liberman i Mile balvan, ali sto mu je cestitao, cestitao je.

Name

1999

24.06.2020 21:22

Izrael je ćutao na bombardovanje Srbije ... NIKO ni riječ nije uputio, kamoli da protestuju! Izraelci su jako licemjeran narod.

ODGOVORITE