Шест новозаражених вирусом корона у Теслићу

У протекла 24 часа евидентирано је шест новообољелих лица од вируса корона на подручју Теслића гдје је настало велико опуштање грађана усљед смањења превентивних мјера, рекао је епидемиолог у Дому здравља "Свети Сава" у Теслићу Стојан Смиљанић.

Република Српска 24.06.2020 | 11:08
Шест новозаражених вирусом корона у Теслићу

"Од 24 тестирана лица, добили смо шест позитивних резултата. У протеклих 15 до 20 дана имали смо епидемиолошку ситуацију да је отприлике сваки, односно сваки други дан, било позитивно једно до два лица, тако да данашњи број за све нас представља одређено упозорење", изјавио је Смиљанић новинарима након данашње сједнице локалног Штаба за ванредне ситуације.

Смиљанић је навео да су од шест новообољелих лица два лица контакти кућних кластера, док су четири обољела у организацијама гдје је концентрисан велики број људи.

"Предузели смо неопходне мјере и дезинфиковани су објекти гдје је рађена обука и предавање, те два услужна објекта", изјавио је Смиљанић и додао да због заштите података не може рећи о којим објектима је ријеч.

Према његовим ријечима, до сада су у Теслићу укупно евидентирана 72 лица позитивна на вирус корона, од којих је десет са коморбидитетима преминуло, а заражени су на Интерном одјељењу добојске Болнице "Свети апостол Лука".

"Тренутно имамо активних 17 лица. Девет лица је хоспитализовано, два су смјештена на Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци, а седам у Болници у Добоју. Остала лица са лакшом клиничком сликом смјештена су у изолазицији Ђачког дома у Добоју", изјавио је Смиљанић.

Он је, комантаришући да је потврђен вирус корона код представника Дома здравља Теслић који је присуствовао на сједници локалног парламента, навео да је извршена епидемиолошка анкета код свих лица која су била присутна и да су налази негативни код до сада тестираних лица.

Смиљанић је упозорио да постоји одређен број суграђана који и даље не вјерује у причу о вирусу корона и да је њихово понашање ризично за остале. /крај/алу/ам/фото

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Б & Б

24.06.2020 09:50

БОГДАНИЦ & БЉУЗГО

ОДГОВОРИТЕ