Šest novozaraženih virusom korona u Tesliću

U protekla 24 časa evidentirano je šest novooboljelih lica od virusa korona na području Teslića gdje je nastalo veliko opuštanje građana usljed smanjenja preventivnih mjera, rekao je epidemiolog u Domu zdravlja "Sveti Sava" u Tesliću Stojan Smiljanić.

Republika Srpska 24.06.2020 | 11:08
Šest novozaraženih virusom korona u Tesliću

"Od 24 testirana lica, dobili smo šest pozitivnih rezultata. U proteklih 15 do 20 dana imali smo epidemiološku situaciju da je otprilike svaki, odnosno svaki drugi dan, bilo pozitivno jedno do dva lica, tako da današnji broj za sve nas predstavlja određeno upozorenje", izjavio je Smiljanić novinarima nakon današnje sjednice lokalnog Štaba za vanredne situacije.

Smiljanić je naveo da su od šest novooboljelih lica dva lica kontakti kućnih klastera, dok su četiri oboljela u organizacijama gdje je koncentrisan veliki broj ljudi.

"Preduzeli smo neophodne mjere i dezinfikovani su objekti gdje je rađena obuka i predavanje, te dva uslužna objekta", izjavio je Smiljanić i dodao da zbog zaštite podataka ne može reći o kojim objektima je riječ.

Prema njegovim riječima, do sada su u Tesliću ukupno evidentirana 72 lica pozitivna na virus korona, od kojih je deset sa komorbiditetima preminulo, a zaraženi su na Internom odjeljenju dobojske Bolnice "Sveti apostol Luka".

"Trenutno imamo aktivnih 17 lica. Devet lica je hospitalizovano, dva su smještena na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, a sedam u Bolnici u Doboju. Ostala lica sa lakšom kliničkom slikom smještena su u izolaziciji Đačkog doma u Doboju", izjavio je Smiljanić.

On je, komantarišući da je potvrđen virus korona kod predstavnika Doma zdravlja Teslić koji je prisustvovao na sjednici lokalnog parlamenta, naveo da je izvršena epidemiološka anketa kod svih lica koja su bila prisutna i da su nalazi negativni kod do sada testiranih lica.

Smiljanić je upozorio da postoji određen broj sugrađana koji i dalje ne vjeruje u priču o virusu korona i da je njihovo ponašanje rizično za ostale. /kraj/alu/am/foto

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

B & B

24.06.2020 09:50

BOGDANIC & BLJUZGO

ODGOVORITE