Грци спремају "карантинске собе" за заражене

Грчка Влада издала је нове, обавезне смјернице за хотеле широм земље у вези са могућим случајевима ковида-19.

Свијет 23.06.2020 | 20:13
Грци спремају "карантинске собе" за заражене

Сада се од свих хотела тражи да обезбиједе "сигурне собе", односно изолациона подручја за потврђене случајеве, у којима је клиничко стање пацијента такво да му није потребна болничка њега.

Власти кажу да ово привремено рјешење, које ће ускоро бити замијењено стварањем мреже "карантинских" хотела, омогућава сигуран наставак обнове грчког туризма.

Смјернице предвиђају да је за све смјештаје који имају до 10 соба потребно да направе једну карантинску собу, за смјештај до 50 соба потребне су двије карантинске собе, а смјештаји са више од 50 соба морају да имају карантинских соба онолико колико износи 3 одсто смјештајног капацитета.

Грчки министар туризма Харис Теохарис изјавио је да је сигуран наставак грчког туризма њихов највиши приоритет.

"Данас је учињен важан корак како би се учврстио осјећај сигурности. Међутим, има још да се ради. Сваког дана смо све ближе циљу", рекао је он.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А Србима у цркви!

24.06.2020 10:15

Зар не! Да су Грци паметни, Србе да прима без тестова и да им одма дају да уђу у цркву и да се помоле. ССрамота је да Србе сматрају као другоразредни народ. Срби су најрелигиозњји и њих корона неће ни заразити ни усмртити! Само нама дајте цркву и молитву и корона нестаје!

ОДГОВОРИТЕ