Grci spremaju "karantinske sobe" za zaražene

Grčka Vlada izdala je nove, obavezne smjernice za hotele širom zemlje u vezi sa mogućim slučajevima kovida-19.

Svijet 23.06.2020 | 20:13
Grci spremaju "karantinske sobe" za zaražene

Sada se od svih hotela traži da obezbijede "sigurne sobe", odnosno izolaciona područja za potvrđene slučajeve, u kojima je kliničko stanje pacijenta takvo da mu nije potrebna bolnička njega.

Vlasti kažu da ovo privremeno rješenje, koje će uskoro biti zamijenjeno stvaranjem mreže "karantinskih" hotela, omogućava siguran nastavak obnove grčkog turizma.

Smjernice predviđaju da je za sve smještaje koji imaju do 10 soba potrebno da naprave jednu karantinsku sobu, za smještaj do 50 soba potrebne su dvije karantinske sobe, a smještaji sa više od 50 soba moraju da imaju karantinskih soba onoliko koliko iznosi 3 odsto smještajnog kapaciteta.

Grčki ministar turizma Haris Teoharis izjavio je da je siguran nastavak grčkog turizma njihov najviši prioritet.

"Danas je učinjen važan korak kako bi se učvrstio osjećaj sigurnosti. Međutim, ima još da se radi. Svakog dana smo sve bliže cilju", rekao je on.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A Srbima u crkvi!

24.06.2020 10:15

Zar ne! Da su Grci pametni, Srbe da prima bez testova i da im odma daju da uđu u crkvu i da se pomole. SSramota je da Srbe smatraju kao drugorazredni narod. Srbi su najreligioznjji i njih korona neće ni zaraziti ni usmrtiti! Samo nama dajte crkvu i molitvu i korona nestaje!

ODGOVORITE