Водена бујица однијела мост на Јањи код Бијељине

Киша која је претходних дана падала не подручју Семберије створила је проблеме у појединим насељима. Водена бујица однијела је стари мост на ријеци Јањи у насељу Брзава код Бијељине. Из Цивилне заштите поручују да се ситуација, и поред раста водостаја ријека Дрине и Саве, полако стабилизује.

Република Српска 23.06.2020 | 18:18
Водена бујица однијела мост на Јањи код Бијељине

Због велике количине воде која је протекла кроз корито ријеке Јање, дошло је до урушавања десне обале код старог моста, у подручју које представља ускоро грло овог дијела воденог тока.

“Самим тим, половина моста је срушена. Међутим, брзим реаговањем радника извођача на овом дијелу, обезбијеђен је проток велике количине воде. Захваљујући томе, није дошло до веће штете односно до изливања корита ријеке Јање”, каже Азем Алетовић, предсједник Савјета МЗ Јања. 

У посљедња два дана пало је скоро 50 литара кише. Мјештане Семберије, па и оне из Јање, свака већа количина падавина плаши, јер их, како кажу, подсјећа на катастрофалне поплаве из 2014. године, кад је Јања поплављена чак пет пута. Осјећај страха је неминован, али је стање, кажу, боље него прије  шест  година.

“Сва срећа па је мост пао само са једне стране, није се изврнуо настрану па није проузроковао много проблема, није било поплава. Мјештани су све вријеме имали страх од поплава, јер нисмо могли да регулишемо корито због временских неприлика”, истиче Омер Османагић из Јање. 

Након престанка падавина водостаји су у опадању на свим бујичним водотоцима и ситуација се полако стабилизује. Иако су водостаји ријека Саве и Дрине у порасту, надлежни поручују да су водостаји и даље далеко испод коте ванредне одбране од поплава, те да нема разлога за панику. 

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Xx

23.06.2020 16:25

мост је стари требало срусит цим је нови направит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордана

23.06.2020 17:01

Казе се направљен.

Name

Глобал зитизен

23.06.2020 17:55

ма нек је он "направит".

Name

Старина

23.06.2020 18:30

Сад је Мићко у коалицији са владом снсд,а они ће све поправити

ОДГОВОРИТЕ