Драјв-ин венчање у доба короне!

Није лако изговорити чувено „да“ – због пандемије су славља забрањена или ограничена на мање људи, а ретко ко замишља такво венчање. Но пример из Јужноафричке Републике показује да ни корона не може да спречи брак.

Занимљивости 23.06.2020 | 16:29
Драјв-ин венчање у доба короне!

Требало је да све буде само шала. Вејн Халет је власник једног имања у близини Дурбана у Јужноафричкој Републици. Посед је савршена кулиса за венчања: шуме и пропланци, цвеће у свако доба године и угодни поветарац с Индијског океана. 

Но све то тренутно мирује због пандемије. Као и код многих предузетника широм света, и код Халета се појавило питање: како спасити посао у време мера изолације.

Тада му је на памет пала сулуда идеја: венчања у драјв-ин стилу. „Младенци ходају до олтара, тамо секу торту и обаве први плес, седају у ауто и одлазе“, објашњава Вејн.

Гости остају у својим аутомобилима паркираним у полукругу око олтара, а сваки аутомобил кроз прозор добије нешто за јело: корпу за пикник и обавезни комад сватовске торте. Венчање остаје у ужем кругу породице и пријатеља.

„Ово је време минималистичких венчања“, каже Вејн. „Пре кризе је огромна већина парова хтела велику свадбу“, каже и професионални организатор славља Џејсон Скот. „Али сада су популарне мале свадбе“.

Нико не би требало да остане без брака због короне

Мисао водиља агенције "Оур Венуе" за коју Скот ради, јесте да ниједном пару корона не треба да помрси планове.

„Немојте бацити у воду све планове. Значи, ништа не треба отказати него треба припремити мање славље или одложити на следећу годину. Многи организатори свадби су тренутно флексибилни што се тиче датума и организације“, поручује Скот.

И још једна предност: цене венчања, барем у Јужноафричкој Републици, ниже су него икада. Можда је и то један од разлога због којег су дриве-ин венчања тренутно тражена.

Халет каже да је у мање од недељу дана добио упит преко 300 парова. Жеља за излазак пред олтар не посустаје упркос тешким околностима.

<див ид="схарер"> <див цласс="цлеарфиx"> <див цласс="социал-ицонс">Извор: РТС/ДW

Коментари / 0

Оставите коментар