Тика Шпиц се присетио Ђоше на годишњицу смрти: Љут сам на њега што је отишао рано!

Три године прошле су од смрти Богољуба Митића Ђоше који је изненада преминуо у 49. години од последица срчаног удара.

Забава 22.06.2020 | 17:35
Тика Шпиц се присетио Ђоше на годишњицу смрти: Љут сам на њега што је отишао рано!

Његов колега и кум Предаг Смиљковић присетио се глумца и рекао да му много недостаје и да му је криво што није водио више рачуна о здрављу.

Све колеге и целокупну јавност потресла је вест објављена 22. јуна 2017. године, да је отишао један од најпопуларнијих хумориста у нашој земљи. Осим породице која је била скрхана болом, и Ђошини сарадници и колеге били су у шоку због његовог прераног одласка.

Један од његових најбољих пријатеља и кум Предраг Смиљковић, познат и као његов саборац из Тика Шпиц из серије "Породично благо", такође из Власотинца, каже да му Богољуб много недостаје.

- Ђошу ћу памтити, као и публика, по улози у серији "Породично благо". Међутим, он је за мене био и остао Богољуб Митић. Нама је сметало што нас зову по нашим ликовима Ђоши и Тики Шпицу, а не по правим именима. Кад је у Власотинцу снимао Љубиша Самарџић, ми га нисмо звали Шурда, већ смо се потрудили да сазнамо његово право име - почиње Предраг и додаје да је љут на кума што је прерано отишао и није бринуо о свом здрављу.

- Љут сам на њега што је рано отишао и тако несмотрено. Мени лично као куму и саборцу ужасно недостаје. Сетим се њега сваки дан. Нас двојица смо одрасли заједно и из тог нашег дружења и прича настали су Тика и Ђоша, који су били инспирација и Синиши Павићу. Нас двојица могли смо као глумци много више. То је тако кад вас ставе у калуп и играте једну улогу целог живота - закључује он.

Подсетимо, Ђошу је кобног дана рано ујуту пронашла ћерка, али је било касно да му се помогне. Он је имао инфаркт у сну, а данима пре тога је био прехлађен. Богољуб није желео да иде код лекара на преглед, иако су супруга и пријатељи инсистирали, како не би задобио озбиљније здравствене проблеме због његове гојазности. Иза себе је оставио супругу и две ћерке, а сахрањен је у родном Власотинцу, где и данас редовно долазе његове колеге да обиђу његов гроб.

Богољуба памтимо као глумца, али и водитеља у разним емисијама. Ипак, оно што је обележило његову каријеру јесте улога Бата Ђоше у поменутој серији. У ТВ серији "Агенција за СиС" поред главне улоге, Митић је био и сарадник на писању сценарија. Учествовао је у популарном шоу програму "Твоје лице звучи познато", где је био један од омиљених такмичара.

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ММ

22.06.2020 19:31

Поцивај у миру легендо.

ОДГОВОРИТЕ