Tika Špic se prisetio Đoše na godišnjicu smrti: Ljut sam na njega što je otišao rano!

Tri godine prošle su od smrti Bogoljuba Mitića Đoše koji je iznenada preminuo u 49. godini od posledica srčanog udara.

Zabava 22.06.2020 | 17:35
Tika Špic se prisetio Đoše na godišnjicu smrti: Ljut sam na njega što je otišao rano!

Njegov kolega i kum Predag Smiljković prisetio se glumca i rekao da mu mnogo nedostaje i da mu je krivo što nije vodio više računa o zdravlju.

Sve kolege i celokupnu javnost potresla je vest objavljena 22. juna 2017. godine, da je otišao jedan od najpopularnijih humorista u našoj zemlji. Osim porodice koja je bila skrhana bolom, i Đošini saradnici i kolege bili su u šoku zbog njegovog preranog odlaska.

Jedan od njegovih najboljih prijatelja i kum Predrag Smiljković, poznat i kao njegov saborac iz Tika Špic iz serije "Porodično blago", takođe iz Vlasotinca, kaže da mu Bogoljub mnogo nedostaje.

- Đošu ću pamtiti, kao i publika, po ulozi u seriji "Porodično blago". Međutim, on je za mene bio i ostao Bogoljub Mitić. Nama je smetalo što nas zovu po našim likovima Đoši i Tiki Špicu, a ne po pravim imenima. Kad je u Vlasotincu snimao Ljubiša Samardžić, mi ga nismo zvali Šurda, već smo se potrudili da saznamo njegovo pravo ime - počinje Predrag i dodaje da je ljut na kuma što je prerano otišao i nije brinuo o svom zdravlju.

- Ljut sam na njega što je rano otišao i tako nesmotreno. Meni lično kao kumu i saborcu užasno nedostaje. Setim se njega svaki dan. Nas dvojica smo odrasli zajedno i iz tog našeg druženja i priča nastali su Tika i Đoša, koji su bili inspiracija i Siniši Paviću. Nas dvojica mogli smo kao glumci mnogo više. To je tako kad vas stave u kalup i igrate jednu ulogu celog života - zaključuje on.

Podsetimo, Đošu je kobnog dana rano ujutu pronašla ćerka, ali je bilo kasno da mu se pomogne. On je imao infarkt u snu, a danima pre toga je bio prehlađen. Bogoljub nije želeo da ide kod lekara na pregled, iako su supruga i prijatelji insistirali, kako ne bi zadobio ozbiljnije zdravstvene probleme zbog njegove gojaznosti. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke, a sahranjen je u rodnom Vlasotincu, gde i danas redovno dolaze njegove kolege da obiđu njegov grob.

Bogoljuba pamtimo kao glumca, ali i voditelja u raznim emisijama. Ipak, ono što je obeležilo njegovu karijeru jeste uloga Bata Đoše u pomenutoj seriji. U TV seriji "Agencija za SiS" pored glavne uloge, Mitić je bio i saradnik na pisanju scenarija. Učestvovao je u popularnom šou programu "Tvoje lice zvuči poznato", gde je bio jedan od omiljenih takmičara.

Izvor: Kurir.rs Foto: printscreen

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MM

22.06.2020 19:31

Pocivaj u miru legendo.

ODGOVORITE