Стижу резултати из Задра: Још три учесника позитивна

- Још три учесника су позитивна на корона вирус, казао је јутрос Шиме Вицковић, начелник Стожера цивилне заштите Задарске жупаније, преноси ХРТ.

Тенис 22.06.2020 | 09:36
Стижу резултати из Задра: Још три учесника позитивна

Открио је како је међу њима један тенисер. "Не бих о именима. Могу рећи да је један тенисер позитиван", додао је.

Репортер Н1 јавља како је један од њих Борна Ћорић.

Такође, позитиван је и кондицијски тренер бугарског тенисера Григора Димитрова.

"Задарски ЗЈЗ је тестирао 23 особе - играче, тренере и сав ужи тим, од њих је јутрос троје позитивно на корона вирус. Организује се смјештај, тзв. карантина у којој ће бити смјештени играчи позитивни на корона вирус и стручно особље, у изради је и попис њихових контаката са свим тим људима који су позитивни и који су били први контакт с њима. Формирани су додатни тимови", рекао је Вицковић у телефонском разговору за ХРТ.

Позивају се грађани који су били у блиском контакту с Димитровим да се јаве.

Подсјетимо, након што је Григор Димитров објавио да је позитиван на корона вирус, штаб Цивилне заштите Задарске жупаније апеловао је на све грађане који су дуље од 10 минута били у блиском контакту с бугарским тенисачем Григором Димотровим, позитивним на корона вирус, да оду у самоизолацију. 

Тенисер Григор Димитров протекла два дана био је у Задру на тениском турниру Адриа Тоуру, а путем инстаграма обавијестио је јавност да је позитиван на корона вирус, због чега је и отказано финале тениског турнира.

Због цијеле ситуације организатори Адриа Тоура отказали су финале у којем су требали заиграти најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић и руски тенисер Андреј Рубљов. Отказан је и завршни концерт Петра Граше.

Сви тенисери који су учествовали на турниру, као и људи који су били у организацији, тестираће се на цовид-19. Неки су и ноћас тестирани, преноси Индеx.хр.

Како медији преносе Новак Ђоковић је одбио да се тестира у Хрватској, он се враћа у Београд, гдје ће бити тестиран.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Адвокат

22.06.2020 08:58

Какав је статус примариуса Ђоковића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

неодговорност

22.06.2020 09:01

Никад висе заразених а они организују некакве турнире

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

22.06.2020 09:30

Ноле је увијек био ..... од цовјека. Мисли да је ово Монако гдје зиви, али није. Постоје нека правила. Но надам се да неце он и коронаси за Бањалуку јер ту је и онако веома много заразених.

ОДГОВОРИТЕ